Prima companie municipală, desfiinţată de Nicuşor Dan

Nicuşor Dan a desfiinţat prima companie municipală. Este vorba despre Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A. Proiectul a fost votat, vineri, în Consiliul General.

26 feb. 2021, 18:38
Prima companie municipală, desfiinţată de Nicuşor Dan

Prima companie municipală, desfiinţată de Nicuşor Dan. Primarul general Nicuşor Dan a anunţat la începutul şedinţei de Consiliu General că începe procesul desfiinţării companiilor municipale care au fost „o gaură neagră” în bugetul Primăriei Capitalei.

Prima companie municipală, desfiinţată de Nicuşor Dan

Citeşte şi Gabriela Firea îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. „Plicuşor – Puzisor vrea să înghețe tot orașul. Nu a muncit nimic. A trăit din şantajul şi etajul”

„O chestiune mult aşteptată, începem efectiv procesul de desfiinţare a companiilor municipale care au fost o gaură neagră în bugetul municipalităţii. Sunt servicii publice al căror preţ a crescut cu 30 – 40 – 50% după ce aceste companii municipale au fost înfiinţate. Azi vorbim de prima astfel de desfiinţare – Compania Turistică”, a afirmat Nicuşor Dan vineri, la începutul şedinţei Consiliului General.

Este vorba despre proiect de hotărâre privind dizolvarea Companiei Municipale Turistica Bucureşti S.A. şi acordarea unui mandat special reprezentanţilor Municipiului Bucureşti în Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii Compania Municipală Turistica Bucureşti S.A.

„Această companie nu a emis nicio factură pe parcursul unui an întreg! Mai mult decât atât, aceasta şi-a cheltuit în întregime capitalul social! Dizolvarea ei este o obligaţie asumată de consilierii liberali pe care o respectăm. Vom continua dizolvarea companiilor înfiinţate ilegal şi cer susţinerea tuturor colegilor din Consiliul General în acest demers de a opri risipa din Capitală”, a scris Andrei Badiu, preşedinte al comisiei de monitorizare a companiilor municipale, vineri pe Facebook.

Proiectul de act normativ a fost aprobat cu 34 de voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi o abţinere.

Citeşte şi Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: „Iarna viitoare o să stăm mult mai bine”