Primă de Crăciun de 3500 de lei net. Banii intră pe cardul angajaţilor luni, 19 decembrie

Prima care se acordă pentru numărul actual de angajați ai Ford, cu tot cu impozit, va însemna un efort financiar total al companiei de peste 34,5 milioane de lei.

18 dec. 2022, 15:05
Primă de Crăciun de 3500 de lei net. Banii intră pe cardul angajaţilor luni, 19 decembrie

Primă de Crăciun 2022. Unele firme sunt mai generoase decât altele în această perioadă, când vine vorba de prime și bonusuri financiare pentru Crăciun. Unii dintre cei mai fericiți români vor primi nu mai puțin de 3500 de lei net în preajma sărbătorilor, pe lângă salariu.

Angajații din România ai constructorului auto Ford Otosan din Craiova vor avea parte de o primă substanțială în preajma Crăciunului, a doua de altfel. Ca referință, conform Contractului Colectiv de Muncă (CCM), angajații Ford primeau oricum o primă de Crăciun, dar aceasta va fi suplimentată în 2022 cu un așa numit bonus special.

PRIMĂ de Crăciun consistentă. Ce angajaţi vor primi 7.300 de lei în plus la salariu pe 19 decembrie

Prima specială ce urmează să ajungă în buzunarele angajaților de la Ford Otosan este de 6054 de lei brut sau 3200 – 3500 de lei net, în mână. Ca un argument pentru acest efort financiar din partea gigantului auto, prima se pare că vine drept mulțumire ”pentru realizările din acest an”.

“Vă aducem la cunoștință un mesaj din partea domnului Guven Ozyurt, Președintele Ford Otosan din Turcia, prin care ne mulțumește de realizările din acest an și în același timp ne anunță și drept recompensă o primă de 6.054 lei brut pentru realizările din acest an. Prima aceasta o vor primi și oamenii care au plecat sau pleacă în luna decembrie. Prima se va acorda săptămână viitoare pentru fiecare angajat, indiferent de contract”, se arată în mesajul intern pe care l-au primit angajații Ford Otosan din Craiova, în prima jumătate a acestei săptămâni.

Primă de Crăciun de 6054 de lei brut, confirmată de sindicate

Calculând prima brută în contextul numărului actual de angajați al Ford, cu tot cu impozite virate către statul român, acest bonus se reflectă într-un efort financiar total de 34,5 milioane de lei pentru producătorul de autoturisme. “Prima este pentru meritele salariaților, realizate în anul 2022”, a explicat șeful sindicaliștilor.

Primă de Crăciun de 3000 de lei şi salariu majorat cu 1500 de lei din martie 2023 pentru angajaţii Petromidia după protest

Liderul sindical de la Ford Otosan, Maria Manea, a confirmat pentru GdS primirea primei de 6.054 de lei brut de către toți angajații fabricii, prima ce va fi plătită pe data de 19 decembrie 2022. “Prima se acordă pentru că angajații au contribuit foarte mult la o producție bună a unei mașini care se vinde bine în Europa. În al doilea rând, prima se acordă pentru a veni în sprijinul salariaților fabricii, pentru a compensa creșterile de prețuri cauzate de inflație”, a declarat Maria Manea, liderul sindical de la Ford Otosan. Prima de 3500 de lei se va adăuga unei alte prime de 1300 de lei net care este specificată în CCM.