Primă de Crăciun de 3000 de lei şi salariu majorat cu 1500 de lei din martie 2023 pentru angajaţii Petromidia după protest

Peste 300 de angajaţi de la Rafinăria Petromidia protestează, marţi, nemulţumiţi de amânarea negocierilor pentru creşterea salariilor. O parte din angajaţi au refuzat să mai intre la muncă până când nu vor primi un răspuns din partea conducerii. Activitatea rafinăriei nu este afectată de acest protest spontan, la lucru fiind în acest moment angajaţii din tura de noapte, care au rămas peste program.

06 dec. 2022, 14:51
Primă de Crăciun de 3000 de lei şi salariu majorat cu 1500 de lei din martie 2023 pentru angajaţii Petromidia după protest

Angajaţii de la Rafinăria Petromidia au încetat protestul după ce au ajuns la un acord cu conducerea companiei. Astfel, muncitorii vor primi câte 3.000 de lei, reprezentând compensarea facturilor pentru lunile de iarnă, iar de la 1 martie vor beneficia de o creştere salarială de 1.500 de lei, potrivit news.ro.

 

Ştirea iniţială:

Câteva sute de angajaţi ai rafinăriei Rompetrol Petromidia de la Năvodari au protestat, marţi, în curtea societăţii. Angajaţii erau nemulţumiţi că nu li se măresc salariile, iar negocierile în acest sens cu conducerea rafinăriei au fost amânate până în februarie-martie anul viitor.

„Ieri am avut ultimele discuţii cu administraţia, privind finalizarea negocierii creşterilor salariale, şi răspunsul primit a fost că ne vom întâlni prin februarie, martie şi le vom finaliza, vom discuta atunci. Au spus că ne dau o primă de 1.000 de lei acum, la sfârşitul anului, pentru ianuarie, februarie. Le-am adus la cunoştinţă, dar oamenii nu au acceptat aşa ceva, nu au vrut să intre de dimineaţă. Am venit ca să fim alături de ei, să nu se întâmple altele precum blocarea străzii cum a fost altădată”, a declarat liderul de sindicat de la Rafinăria Petromidia, Petre Tancău, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Tragedie în Năvodari! Un adolescent de 15 ani s-a sinucis din cauza notelor de la școală

Activitatea rafinăriei nu a fost afectată de acest protest spontan. La protest erau aproximativ 300 de persoane, muncitorii care urmau să intre în tură dimineaţa. Colegii lor din tura de noapte au rămas la serviciu.

Protestatarii susţin că nu vor renunţa la acţiunea revendicativă până când directorul general al rafinăriei nu vine cu un răspuns clar privind încheierea protocolului referitor la creşterea salarială.

Citeşte şi: Familia procurorului Tiberiu Niță din Constanța, la un pas de o nouă dramă după ce fiul lui s-a sinucis. Era să moară după ce a mâncat la o cherhana din Vadu

La rafinăria Rompetrol Petromidia lucrează aproximativ 2.000 de angajaţi.