Prima DECLARAŢIA a directorului demis al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu

Rezultatele financiare înregistrate de Regia Autonomă de Transport București în ultimul an nu justifică "managementul defectuos și lipsa de fermitate și de consecvență" invocate de Consiliul de Administrație al regiei, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul demis al RATB, Vincențiu Daniel Antonescu, adăugând că nu cunoaște motivul demiterii sale, întrucât nu a primit decizia oficială din partea CA.

14 aug. 2015, 12:26
Prima DECLARAŢIA a directorului demis al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu

În momentul de față, nu cunosc exact motivul demiterii mele din funcție. Aștept să văd hotărârea Consiliului de Administrație, dar, din câte am observat și din ceea ce am citit în presă, au fost invocate managementul deficitar și problemele legate de debitul către ANAF, pe care l-am preluat tot când am venit în regie, în iunie 2014, și sunt din anii 2007/2008. În ceea ce privește lipsa de fermitate și de consecvență a mea în această perioadă vă pot spune că noi am depus 15 adrese în anul 2014 către Primăria Capitalei și către Consiliul General în care le-am adus la cunoștință despre situația cu ANAF, iar din data de 8 mai am declanșat acțiuni în instanță. Acum suntem în recurs pe acest debit, iar o parte din sumă a și fost achitată„, a subliniat fostul șef al RATB.

Acesta a precizat că hotărârea CA al RATB va apărea în cursul zilei de vineri, 14 august, iar în funcție de ceea ce este menționat va decide ce va face mai departe.

Nu știu dacă voi contesta sau nu această decizie, care va apărea în cursul zilei de vineri. În funcție de ceea ce este menționat, voi decide ce voi face mai departe. Eu mi-am oferit sprijinul și experiența pe care am dobândit-o în acest un an și două luni noului director general pentru că sunt și voi fi în continuare alături de regie„, a spus Antonescu.

Potrivit datelor furnizate de fostul șef al RATB, profitul brut al regiei înregistrat în iunie 2014 — momentul preluării interimatului de către acesta — a fost de 5,6 milioane de lei, iar la sfârșitul anului 2014 s-a ajuns la un profit brut de 46 de milioane de lei. La 30 iunie 2015, profitul brut al regiei a fost de 19,4 milioane de lei.

Până la sfârșitul lui 30 iunie 2015, toate eforturile noastre au fost direcționate către achitarea la zi a furnizorilor, inclusiv a debitului de 17 milioane de lei către Metrorex, pe care l-am preluat când am venit, dar au fost declanșate și procedurile de achiziții pe partea de piese necesare reparării și modernizării parcului existent. Pot să pun la dispoziție toate situațiile financiare de când am preluat, în iunie 2014, și pe cele de la finele anului și de la 30 iunie 2015. Toate sunt rezultate pozitive din care, dacă reiese cumva că ar fi vorba de management defectuos, rămâne la latitudinea celor care vor analiza aceste situații financiare„, a adăugat directorul demis.

Antonescu este hotărât ca, în cazul în care se va organiza concurs pentru postul de director general, să participe la examen.

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a declarat, miercuri, că directorul general al RATB, Vincențiu Antonescu, a fost demis, atribuțiile sale fiind preluate temporar de unul dintre membrii Consiliului de Administrație al regiei, Radu Orzață, fost consilier general din partea PP-DD.