Prima declaraţie a medicului care l-a anesteziat pe copilul intrat în comă după procedură stomatologică

Medicului care l-a anesteziat pe copilul din Piteşti, intrat în comă după procedură stomatologică, susţine că tehnica pe care a folosit-o este una des întâlnită la tratamentele stomatologice pentru copii. Mai mult, el spune că dozele de anestezic sunt calculate şi injectate cu anumite aparate.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 10:44
Prima declaraţie a medicului care l-a anesteziat pe copilul intrat în comă după procedură stomatologică

„Tehnica folosita se numeste analgosedare, este o practica curenta si in experienta mea si la foarte multe clinici stomatologice. Am o experienta de peste 400 de copii care au efectuat tratamente stomatologice sub aceasta forma. Lucrurile au decurs ca de obicei pana la un moment dat, aproximativ 40-50 minute de la inceperea interventiei, unde am avut un episod de prahicardie severa asociat cu scaderea saturatiei oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator. Am instituit resuscitarea cardio-pulmonara rapida si pacientul a precat din clinica stabilizat catre un serviciu de pediatrie pentru  investigatii suplimentare. Dozele, ca de fiecare data, sunt calculata pe kg corp si sunt anumite device-uri specializate automate care folosesc produsul si sunt mai fidele decat o injectare cu mana libera. Nu cred că poate exista o defectiune tehnica la aparatul care l-a anesteziat pe copil”, a declarat medicul anestezist Adrian Dinescu. 

Citeşte şi: Nereguli găsite de inspectorii sanitari la o stomatologie din Piteşti, după ce un copil de 4 ani a ajuns în stare gravă la spital

Un copil de patru ani din Piteşti a fost preluat de ambulanţă, luni seara, în stare de inconştienţă dintr-un cabinet stomatologic privat din oraş. Copilul a fost iniţial transportat la un spital din Piteşti, ulterior fiind transferat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Copilul este în comă.

În urma unor verificări la clinica stomatologică unde a fost anesteziat copilul, DSP Argeş a decis sancţionarea cu 20.000 de lei, întrucât, deşi are autorizaţie de funcţionare, nu are Secţie ATI.

Deocamdată, părinţii copilului au depus plângere la Poliţie, iar oamenii legii au început cercetările.

Citeşte şi: Copil din Piteşti, în comă după o vizită la stomatolog. Ministerul Sănătăţii: Cabinetul nu are autorizaţie să facă anestezie totală