Prima demisie din Poliția Română după tragedia cauzată de beizadeaua drogată! Cine plătește pentru moartea tinerilor din 2 Mai

Tragedia din 2 Mai nu rămâne fără repercusiuni. Cătălin Predoiu a anunțat care este prima demisie. Este vorba despre Adrian Glugă, inspectorul șef al Poliției Județene Constanța. De asemenea, ministrul de Interne a mai anunțat o serie de măsuri care ar duce la diminuarea problemelor cauzate de consumul de droguri.

28 aug. 2023, 22:32
Prima demisie din Poliția Română după tragedia cauzată de beizadeaua drogată! Cine plătește pentru moartea tinerilor din 2 Mai
Prima demisie din Poliția Română după tragedia cauzată de beizadeaua pe drogată! Cine plătește pentru moartea tinerilor din 2 Mai

Luni, Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a declarat că una dintre concluziile emise de Corpul de Control, cu privire la accidentul  provocat de beizadeaua drogată la 2 Mai, în care doi tineri au fost victimele unei coliziuni, se concentrează pe necesitatea desfășurării unei investigații preliminare în cazul inspectorului șef al Poliției Județene Constanța, Adrian Glugă.

Citește și: Beizadeaua drogată a intrat în sevraj în arest! Vlad Pascu a devenit agresiv cu polițiștii și delirează: „Cere ciocolată tot timpul! Nu este conștient de gravitatea faptelor sale”
 
„Raportul propune următoarele măsuri. Declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege faţă de inspectorul şef de poliţie judeţeană Constanţa. Inspectorul general al IGPR va analiza şi dispune cu privire la declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege pentru mai mulţi lucrători de poliţie, un comisar şef de poliţie, adjunct al şefului IPJ Constanţa, un comisar şef de poliţie, şeful Serviciului Rutier din IPJ Constanţa, comisar de poliţie – şeful Poliţiei Mangalia, agent de poliţie – operator 112”, a afirmat Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că inspectorul şef Constantin Adrian Glugă şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcţie.

“Voi sesiza comisiile de disciplină cu raportul şi îl voi transmite Parchetului”, a completat Predoiu.

Una dintre măsuri se referă la introducerea testării antidrog înainte de obținerea permisului de conducere și la testarea elevilor care sunt suspectați că ar fi consumatori de substanțe ilegale.

În urma finalizării anchetei Corpului de Control al ministerului, privind accidentul din stațiunea 2 Mai, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli.

Oficialul a subliniat că vor fi testați doar elevii care manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri. Cu toate acestea, testarea se va face doar cu acordul părinţilor.

Totodată, ministrul de Interne a anunţat mai multe măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară 2023-2024.

Cătălin Predoiu a afirmat că a stabilit întâlniri la mai multe ministere, inclusiv la Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Familiei și Ministerul Muncii, dar și cu departamentul pentru românii de pretutindeni.

„Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bullying-ului în şcoli.Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi”, a declarat Ministrul de Interne.

Citește și: O femeie drogată, de 37 de ani, a răsturnat o barcă pe Dunăre, pe care se mai aflau şapte persoane, dintre care doi copii