Prima femeie de culoare propusă pentru rolul de vicepreşedinte! Kamala Harris este alegerea lui Joe Biden

Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA, Joe Biden, a ales-o pe senatoarea Kamala Harris drept candidat pentru funcția de vicepreședinte. Aceasta este prima femeie de culoare propusă într-o astfel de funcţie. 

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 05:38
Prima femeie de culoare propusă pentru rolul de vicepreşedinte! Kamala Harris este alegerea lui Joe Biden

„Am marea onoare să anunț că am ales-o pe Kamala Harris – o luptătoare neînfricată – drept partenera mea în alegeri”, a scris Biden pe Twitter.

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a devenit în 2016 a doua femeie afro-americană aleasă în Senatul american. Ea este senator din partea statului California. 

Harris își anunțase candidatura pentru Casa Albă, dar după un început de campanie foarte remarcat, senatoarea democrată de 55 de ani, care dorea să devină prima preşedintă de culoare a SUA, a abandonat cursa la începutul lunii decembrie, din lipsă de fonduri pentru a continua.

„Nu sunt o miliardară. Nu-mi pot finanţa propria campanie. Şi, în timp ce campania avansează, a devenit tot mai dificil să facem rost de banii de care aveam nevoie pentru a ne bate (în alegeri)”, le-a explicat senatoarea susţinătorilor săi, subliniind că a trebuit să ia „una dintre cele mai dure decizii” din viaţa sa.

Citeşte şi: Donald Trump îi provoacă inteligenţa lui Joe Biden. Ce test i-a dat preşedintele SUA rivalului său democrat

Harris, care este fiica unor imigranți din Jamaica și India, l-a criticat în 2019 pe Biden în trecut, pentru colaborările pe care acesta le-a avut cu senatori intoleranți și pentru faptul că s-a opus la un moment dat unei politici de promovare a diversității în școli. Biden a afirmat că Harris i-a interpretat greșit poziția, insistând că motivul pentru care a intrat în politică este legat de apărarea drepturilor civile.

Joe Biden, câştigător în alegerile primare din cadrul Partidului Democrat, alegeri marcate de o diversitate fără precedent, a promis săptămâna trecută, că va alege o femeie pentru funcţia de vicepreşedinte, alături de care va lupta în campania electorală pentru prezidenţiale împotriva lui Donald Trump. Dacă Biden va ieşi învingător în scrutinul din 3 noiembrie, aceasta ar putea deveni prima femeie vice-preşedinte al SUA.

Citeşte şi: O româncă, prima femeie din Europa ajunsă pilot pe o aeronavă dintr-un grup strategic NATO

„Nu cred că ești rasist și sunt de acord cu tine când spui că este important să găsim un teren comun. Dar m-a rănit foarte tare să te aud vorbind despre reputațiile unor senatori americani care și-au construit cariera pe baza segregării rasiale din această țară”, a spus Harris.

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie, își menţine avansul în raport cu preşedintele Donald Trump, membru al Partidului Republican. Potrivit unui sondaj efectuat la nivel naţional de Universitatea Monmouth, Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot, în timp ce Donald Trump are o popularitate de 41%.