Prima fotografie 3D a coronavirusului, realizată de cercetătorii din Austria

Cercetătorii austrieci au reuşit să realizeze prima fotografie 3D a virusului SARS-CoV-2, după aproape un an de pandemie. Până în prezent, au fost făcute publice doar reprezentări grafice ale virusului care a infectat aproape 98 de milioane de oameni în lumea întreagă.

23 ian. 2021, 08:00
Prima fotografie 3D a coronavirusului, realizată de cercetătorii din Austria

Prima fotografie 3D a coronavirusului a fost realizată după mostre îngheţate, în urma unui studiu recent realizat de compania Nanographic, o filială a Universităţii Tehnice din Viena, transmite Deutsche Welle.

Până în prezent, toate imaginile agentului patogen care au fost distribuite erau animaţii pe computer, bazate pe estimări tehnice, conform News.ro.

Cum a fost surprinsă prima fotografie 3D a coronavirusului

Pentru a pregăti pregătirea primul cadru, oamenii de ştiinţă s-au folosit de particule extrase la Universitatea Tsinghua din Beijing, China, care au fost tratate prin tehnici de microscop crioelectronic şi digitalizarea ulterioară a acestuia.

Experţii din cadrul Nanographic speră ca aceste imagini să-i ajute pe cercetătorii să înţeleagă cum funcţionează virusul SARS-COV-2.

„Contribuţia noastră la acest proiect a fost să oferim un proces digital care să proceseze imaginea pentru a vizualiza modelul cât mai clar”, au precizat cercetătorii care au realizat prima fotografie 3D a coronavirusului.

Citeşte şi: Măsuri de relaxare în Bucureşti DE LUNI. Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri la o capacitate de 30%


loading...