Prima imagine cu Aleksei Navalnîi, după ce a ieşit din comă. A postat-o pe Instagram

Aleksei Navalnîi a fost trezit din comă indusă săptămâna trecută, iar marţi, 15 septembrie, a postat prima imagine pe contul său de Instagram, din spitalul berlinez în care a fost internat după ce a fost otrăvit în Rusia.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 10:46

Navalnîi apare pe patul de spital, alături de familia sa. Tot marți, el a anunțat că vrea să se întoarcă în Rusia.

Citește și Inventatorul Noviciok cu care a fost otrăvit Navalnîi: „Şi dacă va fi salvat, e greu de spus care vor fi consecinţele pe termen lung”

 

Navalnîi, un critic neobosit al preşedintelui rus Vladimir Putin şi un proeminent militant anti-corupţie, s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern din Siberia pe 20 august şi a fost transportat în Germania pentru tratament, în comă indusă, două zile mai târziu.

Teste laboratoare separate din Germania, Franţa şi Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicaţie din partea Kremlinului, care neagă orice implicare.

Două laboratoare au confirmat că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu novickhok

Două laboratoare de specialitate din Franţa şi Suedia au confirmat că Aexei Navalnîi, imaginea Opoziţiei ruse, a fost otrăvit cu novickhok, agentul folosit ca armă chimică, potrivit Mediafax.

Germania a solicitat Franţei şi Suediei „o revizuire independentă a dovezilor Germaniei”, pe baza unor noi probe de la Navalnîi. Opozantul se află, încă, în spitalul Berlin Charite. Germania aşteaptă rezultatul unei evaluări separate de către OPCW, Organizaţia pentru Prevenirea Armelor Chimice, din Haga.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seiber, a reînnoit, luni, apelul către Rusia de a veni cu explicaţii. Germania a aceptat, săptămâna trecută, cererea Rusiei de a participa la investigarea lui Alexei Navalnîi.