Prima pizza cu foiţă de aur în Italia, făcută de un român. Cât costă şi ce ingrediente conţine

Prima pizza cu foiţă de aur în Italia este făcută de un român. În Lido di Jesolo, lângă Veneția, există un restaurant unde se poate savura aur pur de 24 de carate la prânz și la cină, potrivit Corriere della Sera.

01 aug. 2022, 12:06
Prima pizza cu foiţă de aur în Italia, făcută de un român. Cât costă şi ce ingrediente conţine
Prima pizza cu foiţă de aur în Italia, făcută de un român

Prima pizza cu foiţă de aur în Italia, făcută de un român. „Mimi La Regina d’Oro 24K” este numele pizzei de la restaurantul „Da Robert”. Aceasta conţine mozzarella, sos de roșii, 200 de grame de burrata di bufala, frunze de busuioc și fulgi de aur, 100% comestibile.  Preţul unei pizza cu foiţă de aur este de 99 de euro.

Citeşte şi: Motivul pentru care pizza e împachetată într-o cutie pătrată, deși ea e rotundă. Secretul a ieșit acum la iveală!

Prima pizza cu foiţă de aur în Italia, făcută de un român

Clientul trăiește un moment de glorie. Aurul este singurul metal comestibil pur și a fost întotdeauna un simbol al puterii. Chiar și mâncatul ei te face să te simți puternic, puternic”, explică Robert Nedea, proprietarul restaurantului, potrivit G4media.ro.

Ideea i-a fost sugerată lui Robert de către fiul său, Alessandro: ”În restaurantele din Dubai presară fripturile cu aur și le vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem asta și pe pizza!”.

Între patru și cinci clienți pe săptămână comandă cel mai scump fel de mâncare din meniu. „Săptămâna trecută am vândut cinci într-o singură seară! De obicei sunt turiști străini, dar și oameni de afaceri locali și tineri care vor să exagereze. Cei care cumpără pizza cu aur o fac pentru a-i impresiona pe cei de la masă sau pe chelnerițele noastre, lăsând un bacșiș de minim 25 de euro. De asemenea, ei comandă de obicei și o sticlă de șampanie”, explică pizzerul.

Fiecare pizza e servită cu melodia „We Are the Champions”, ca un ritual al localului. ”Dacă clienții acceptă, anunțăm întregul restaurant că au comandat-o”, spune românul.