Prima reacție a lui Cătălin Tolontan, după ce Ringier l-a dat afară! ”Nu m-am gândit că voi scrie această știre”

Epoca lui Cătălin Tolontan a apus! Ringier Sports Media Group a decis miercuri să închidă Gazeta Sporturilor pe print și s-a descotorosit de editorul coordonator, Cătălin Tolontan. Vestea a căzut ca un trăsnet peste deontologul de la Libertatea care a reacționat imediat și a sărit la gâtul șefilor săi cărora le este vasal de ani de zile.

01 nov. 2023, 13:47
Prima reacție a lui Cătălin Tolontan, după ce Ringier l-a dat afară! ”Nu m-am gândit că voi scrie această știre”
Prima reacție a lui Cătălin Tolontan, după ce Ringier l-a dat afară!

Prima reacție a lui Cătălin Tolontan, după ce Ringier l-a dat afară! După șirul scandalurilor legate de morțile jurnaliștilor Iulia Marin și Mihnea Vasiliu, conducerea Ringier a făcut în sfârșit dreptate și l-a trimis acasă pe Tolontan.

Citește și Şoc pe piaţa media: Ringier l-a dat afară pe Cătălin Tolontan! GSP nu mai apare de mâine în ediţie tipărită!

Prima reacție a lui Cătălin Tolontan, după ce Ringier l-a dat afară!

„Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediţia tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum şi a creşterii preţurilor la hârtie şi la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor şi GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecinţa acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, au anunțat reprezentanții companiei printr-un comunicat de presă.

Această decizie vine după ce în ultima lună redacţiile GSP şi Libertatea au fost într-un adevărat război cu conducerea companiei. Pe 3 octombrie, redactorul-şef Cătălin Ţepelin era concediat de coducerea Ringier Sports şi părăsea redacţia în aplauzele colegilor. La scurt timp după acest eveniment, jurnaliştii GSP şi Libertatea semnau o scrisoare publică în care spuneau că se opun concedierii lui Ţepelin şi spuneau că totul s-a petrecut după ce au refuzat să arate în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc care sunt clienţi publicitari.

Nici bine nu au publicat reprezentanții Ringier decizia de a renunța la varianta print a Gazetei Sporturilor și implicit a editorului coordonator că Tolontan a și sărit la gâtul celor care i-au dat o pâine de mâncat în presa din România.

”Nu m-am gândit că voi scrie această știre, însă treaba noastră de jurnaliști e să vă dăm știrile seci și dumneavoastră să fiți liberi să le comentați.

Redacția Gazetei Sporturilor: „În dimineața zilei de miercuri, un reprezentant al Ringier și avocații au comunicat angajaților din depozitul de difuzare că ediția tipărită s-a închis și că angajații vor pleca”. Publicul și redacția nu au fost anunțați că ultimul număr a fost cel de azi. Ringier i-a cerut lui Tolontan să plece de la GSP. Miercuri la prânz a venit și confirmarea companiei, către redacție, pe email, că „începe era GSP.ro”.

Gazeta ar fi împlinit în septembrie 1924 un secol de existență neîntreruptă”, a scris Tolontan pe Facebook.

Citește și Victor Ciutacu, reacţie virulentă după ce Ringier l-a dat afară pe Cătălin Tolontan. „Tragedia va fi a multora care s-au solidarizat orbeşte cu el, din spirit de turmă”