Prima reacție a lui Marian Olaianos, după ce a fost dat afară de la TVR pentru agresiune fizică și hărțuire sexuală: ”Cazul nu e nici pe departe cum l-au prezentat ei”

Marian Olaianos, jurnalistul concediat de TVR, după ce a fost acuzat de către colega sa, Nadine Vlădescu, de agresiune fizică și hărțuire sexuală nu se dă bătut și spune că o să atace decizia în instanță.

11 mart. 2023, 20:32
Prima reacție a lui Marian Olaianos, după ce a fost dat afară de la TVR pentru agresiune fizică și hărțuire sexuală: ”Cazul nu e nici pe departe cum l-au prezentat ei”
Prima reacție a lui Marian Olaianos, după ce a fost dat afară de la TVR pentru agresiune fizică și hărțuire sexuală

Prima reacție a lui Marian Olaianos, după ce a fost dat afară de la TVR pentru agresiune fizică și hărțuire sexuală. Cu puțin timp înainte de startul Campionatului Mondial de fotbal, acolo unde ar fi trebuit să comenteze meciurile din partea TVR, Olaianos a fost în centrul unui scandal uriaș care a dus în cele din urmă la concedierea lui.

Citește și Marian Olaianos a cerut în instanță despăgubiri 200.000 de euro de la TVR. Ce s-ar fi întâmplat, de fapt, între comentator și colega sa de la Cultural

Prima reacție a lui Marian Olaianos, după ce a fost dat afară de la TVR pentru agresiune fizică și hărțuire sexuală

În tot acest timp, jurnalistul a evitat să iasă public și să vorbească despre acest subiect, însă după decizia drastică pe care conducerea TVR a luat-o, Olaianos a rupt tăcerea și a dezvăluit că o va ataca în instanță.

„Nu vreau să comentez acest subiect. Tot ce pot să spun este că voi ataca în instanță decizia TVR. Cazul nu e nici pe departe cum l-au prezentat ei”, a declarat Marian Olaianos, pentru Fanatik.

Marian Olaianos este acuzat că a bruscat o colegă, Nadine Vlădescu, pe care, la rândul lui, o acuză de hărțuire sexuală. Mai exact, jurnalista de la Secția Cultural susține că a fost lovită de Olaianos, iar ca dovadă a scos un certificat medico-legal, depunând și o plângere la conducerea TVR-ului.

Marian Olaianos, concediat de la TVR

Deznodământul anchetei interne a fost publicat astăzi, la revenirea comentatorului din concediul medical, care aduce la cunoștință faptul că Marian Olaianos este dat  afară de la TVR.

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică. Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: «aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra, am impins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului»”, se arată în comunicatul emis de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al TVR.

Citește și Noi detalii cu privire la scandalul sexual din TVR. Ce mesaje trimitea jurnalista acuzată de hărțuire: „Te vreau și vreau să facem de toate”