Prima reacție a lui Petre Roman, după moartea Mioarei Roman. Fostul premier al României este devastat de durere: „Mă întorc spre țară”

Momente de cumpănă pentru Petre Roman. Fostul premier al României a aflat vineri dimineață că Mioara Roman, cea care timp de 30 de ani i-a fost soție și i-a dăruit o fată, a murit la vârsta de 83 de ani, la azilul din Snagov în care era internată.

23 feb. 2024, 10:38
Prima reacție a lui Petre Roman, după moartea Mioarei Roman. Fostul premier al României este devastat de durere: „Mă întorc spre țară”
Prima reacție a lui Petre Roman, după moartea Mioarei Roman

Prima reacție a lui Petre Roman, după moartea Mioarei Roman. În momentul în care fosta sa soție a decedat, Petre Roman se afla în străinătate, iar atunci când a aflat cumplita veste fostul premier a decis să se întoarcă de urgență în țară.

Citește și Doliu în familia Oanei Roman! Mama ei, Mioara Roman, a murit la azil, înainte de a împlini 84 de ani

Prima reacție a lui Petre Roman, după moartea Mioarei Roman

„Sunt în avion, mă întorc spre țară. Nu e acum momentul (nr. de discuții), vă rog frumos!”, a declarat Petre Roman pentru Wowbiz. 

Petre Roman a fost căsătorit cu Mioara Roman timp de 30 de ani și au împreună un copil, pe Oana Roman care acum este devastată de pierderea mamei sale.

„Îmi pare foarte rău că s-a sfârșit, dar în ultima vreme s-a luptat cu o boală grea, foarte grea. Așa cum o știu, nu numai eu, ci foarte mulți oameni, era un om foarte puternic. Era un om inteligent, era foarte bine pregătită.

Eu cred că în viața ei n-a făcut decât bine. Bine pentru foarte mulți oameni, studenților cu care a lucrat, pe care i-a învățat o mulțime de lucruri frumoase. Acuma poate că e mai ușor. Au fost mulți oameni care au avut foarte multe de învățat de la ea. A avut o personalitate nu doar puternică, dar și foarte bine conturată. A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei’, a mai spus Petre Roman, pentru Fanatik.

În 2007, fostul premier al României a decis să se despartă de cea care i-a fost alături trei decenii, iar de atunci și până acum cei doi nu au mai vorbit și nici nu s-au mai întâlnit. Cu toate acestea, Petre Roman s-a intersat în permanență de starea de sănătate a fostei sale soții.

”Nu am mai vorbit de vreo șase ani. Eu am divorțat, el s-a însurat apoi. A cam rupt relația cu noi. Viața merge mai departe. Ceea ce simt pentru el este respect și apreciere, dar și prietenie. Lumea nu prea știe, dar eu am depus divorțul”, declara Mioara Roman în urmă cu câțiva ani.

Deși întreaga țară spunea la vremea respectivă că divorțul dintre cei doi s-a produs din cauza Silviei Chifiruc, Mioara Roman a susținut că separarea s-a produs din cauza activității politice a fostului premier.

„Divorțul meu de Petre Roman e rezultatul activității politice, nu al diferitelor dudui cu care ar fi fost. În 34 de ani de căsătorie o fi fost prima sau ultima, duduia asta? Copilul nu a fost făcut pentru că și-a dorit Petre copii. A fost șantaj. El a încercat să se împace cu mine de multe ori, dar nu am vrut eu. Nu cred că este fericit. Nu! Petre nu mă mai caută. Silvia Chifiriuc nu-l lasă nici macăr să mă sune. Nici cu fetele noastre nu se află în relații apropiate”, a mai spus Mioara Roman în urmă cu câțiva ani.

În timp ce Petre Roman se pregătește să o conducă pe ultimul drum pe fosta sa parteneră de viață, actuala sa soție se pregătește de Dragobete.

”Mâine, pe 24 februarie, sărbătorim ziua iubirii! Dragobete, se spune, este patronul dragostei, al îndrăgostiților, care in această zi își înoiesc sentimentele de dragoste ca să fie trainice până la anul următor. Suflete îndrăgostite, să fiți împreună neclintit, fiindcă numai așa vine binele și fuge răul. Dragobete, sărută fetele cu iubire!! Trăiască dragostea! muzicameaesteiubire#”, a scris Silvia Chfiriuc pe pagina sa de Facebook.

Citește și Oana Roman, mesaj sfâșietor după moartea mamei sale: „Tot ce sunt îți datorez. Te iubesc și te voi iubi mereu”