Reacţie dură a PSD după desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de premier: „Propunerea lui Iohannis este o glumă. Data trecută când a fost premier a fost un dezastru”

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat că social-democraţii nu vor susţine în parlament propunerea făcută de Klaus Iohannis pentru funcţia de premier, în persoana lui Dacian Cioloş.

11 oct. 2021, 18:42
Reacţie dură a PSD după desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de premier: „Propunerea lui Iohannis este o glumă. Data trecută când a fost premier a fost un dezastru”

„Categoric nu îl vom susţine pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. Moţiunea a fost şi împotriva miniştrilor USR. Aceasta este o propunere neserioasă, care contrazice toate deciziile preşedintelui din acest an.. Ne-a spus anul trecut că nu desemneaza un premier din rândurile PSD pentru că nu există o majoritate, iar acum face o desemnare din rândul coaliţiei pierzatorilor.

Este o propunere neserioasă. Cioloş a mai fost premier o dată şi a fost un dezastru. Această propunere este o glumă„, a spus Alfred Simonis.

Aceeaşi opinie este împărtăşită şi de liderul de grup al senatorilor PSD, Lucian Romașcanu. „Nu este o propunere solidă. Păi ce sa facem, să o vedem iar pe doamna Turcan în pozitia de ministru al muncii şi pe domnul Cîţu prim-vicepremier si să ajungă să se ocupe iar de finanţe?

Citeşte şi Dacian Cioloș, prima reacție după ce Klaus Iohannis l-a propus ca prim-ministru: „Obiectivul nostru este să scoatem România din criză”

Sigur că ţara are nevoie de un guvern, dar este vina lui Iohannis că i-a întors pe toţi împotriva tuturor. Dar poate face domnul Ciolos vreo minune si îi aşază pe toţi la masă”, a spus Romaşcanu.

Citeşte şi Cine este Dacian Cioloș, propunerea pentru postul de premier. De la spirala MISA la şeful guvernului tehnocrat din perioada 2015-2017

În ceea ce-l priveşte pe premierul desemnat, Dacian Cioloş, acesta a scris pe Facebook luni seara, imediat după nominalizare: „Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”.