Prima ridicolă primită de campionii mondiali de la minifotbal. Bourceanu, noi dezvăluiri jenante pentru Federaţie: „Eu am sechele pe viaţă”

Echipa României a câştigat în premieră Cupa Mondială de minifotbal după o victorie dramatică în finala cu Kazahstanul, cu scorul de 12-11, la loviturile de departajare.

09 nov. 2023, 14:03
Prima ridicolă primită de campionii mondiali de la minifotbal. Bourceanu, noi dezvăluiri jenante pentru Federaţie: „Eu am sechele pe viaţă”

România, care a jucat a treia semifinală  de mondiale consecutiv, avea două medalii de bronz la Cupa Mondială din trei participări, în SUA (2015) şi Australia (2019). Trofeul de campioană mondială era singurul titlu major care lipsea din vitrina naţionalei de minifotbal.

Performanța a fost îndelung aplaudată, iar campionii de la minifotbal au fost primiți acasă în aplauze.

Pentru titlul mondial câștigat în Emiratele Arabe Unite, campionii mondiali vor primi câte 1.000 de euro de persoană.

„Pentru câştigarea Campionatului Mondial de minifotbal am avut o primă de 1000 de euro pentru fiecare jucător. Doar suntem campioni mondiali. Merităm mia de euro, dar nu ştiu dacă această remuneraţie va fi mărită.

În momentul acesta se încearcă mărirea acestei remuneraţii prin ANS pentru ca echipa să fie la un nivel cât mai bun. Băieţii aceştia trebuie să fie remuneraţi în cariera lor, nu doar pentru performanţa asta. E un sport în care rămâi cu sechele pe viaţă. Eu am sechele pe viaţă”, a spus Alexandru Bourceanu la Antena Sport.

Fostul mijlocaș, cu 27 de selecții în naționala României, a vorbit din nou despre condițiile în care sportivii se pregătesc în Centrul Olimpic de la Izvorani.

Citeşte şi: VIDEO Fost atacant de naţională, beat şi desculţ pe stradă, arestat. Avocatul său susţine că fostul fotbalist a fost agresat de poliţie

La fel ca în interviul acordat la revenirea în țară, Alexandru Bourceanu a invocat din nou alimentele pe care sportivii le primesc la masă: cașcaval pane și alte alimente prăjite și foarte puțină salată, necesară în alimentația unui atlet.

„Am spus totul despre organizarea de la Izvorani, despre alimentația sportivilor. Poziția Federației a fost că nu ar fi trebuit să spun asta. Dar pentru că am reprezentat România, părerea mea poate fi percepută ca fiind și a Federației.

Însă eu vorbesc în numele meu, din perspectiva fostului căpitan de la Steaua, din perioada 2011 -2013, și ce spun nu e și părerea Federației Române de Minifotbal.

Nu voi accepta ca oamenii să încerce să mă oprească, eu voi spune mereu ce văd și ce s-a întâmplat de fapt.

Faptul că este cașcaval pane la masă și nu există salate. Sau există, dar în cantități foarte mici, 50 de grame… Este inadmisibil așa ceva!

Este demonstrat științific faptul că prăjeala este cel mai nociv lucru, alături de zahăr, pentru corpul uman și mai ales pentru un sportiv care vrea să performeze”, a declarat Alexandru Bourceanu, potrivit Playsport.

Citeşte şi: Presa internaţională, despre şansele Simonei Halep la TAS după mărturisirea lui Mouratoglou: „Poate da peste cap întregul caz”