Prima şedinţă a coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Se discută Bugetul 2022, certificatul verde şi restricţiile de Sărbători

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, în şedinţa de guvern, că vrea ca până pe 24 decembrie, bugetul de stat pe 2022 să fie finalizat şi aprobat. 

06 dec. 2021, 10:40
Prima şedinţă a coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Se discută Bugetul 2022, certificatul verde şi restricţiile de Sărbători

Liderii coaliţiei de guveernare PNL-PSD şi UDMR, împreună cu minorităţile naţionale, se reunesc, luni, la Parlament, în prima şedinţă de la învestirea Guvernului Ciucă. Pe agendă se află proiectul bugetului de stat pe 2022, pe care premierul Nicolae Ciucă vrea să îl adopte în Executiv până pe 17 decembrie, şi până în Crăciun să fie votat şi de Parlament.
Prioritatea coaliţiei de guvernare este bugetul de stat pe 2022. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, în şedinţa de guvern, că vrea ca până pe 24 decembrie, bugetul de stat pe 2022 să fie finalizat şi aprobat.

Şedinţe la PSD şi PNL pentru ultimele numiri în Guvern. Marcel Ciolacu: Ar trebui ca Florin Cîțu să înțeleagă că nu e creată o majoritate împreună cu USR, ci cu PSD
Pe agenda coaliţiei se mai află şi certificatul verde, forma finală cu care cele trei partide vor veni în Parlament, la votul final din Camera Deputaţilor. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila anunţa că nu mai vorbim de certificatul verde, ci de certificatul COVID, care se va introduce sau se va retrage în funcţie de evoluţia pandemiei, a incidenţei COVID. În plus, ministrul PSD spune că certificatul va cuprinde nu doar vaccinul, ci şi trecerea prin boală şi testarea.

Marcel Ciolacu face anunţul aşteptat de pensionari: „Sigur cresc pensiile de la 1 ianuarie cu 10%, este stabilit şi bugetat”
Partidele trebuie să discute şi despre restricţiile care vor fi păstrate de sărbătorilor de Iarnă. Deşi incidenţa la nivel naţional a scăzut, autorităţile sunt în alertă din cauza noii tulpini Omicron. Duminică, a avut loc o întâlnire a premierului Nicolae Ciucă, cu Ministrul Sănătăţii, şeful DSU şi pe alţi oficiali implicaţi în rezolvarea crizei sanitare.

”Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila, după şedinţă.

Proiectul de buget pe 2022, discutat în şedinţa de Guvern. Ciucă: Trebuie să avem bugetul finalizat şi aprobat până la 24 decembrie

Liderul PNL Florin Cîţu a încercat să mai convoace o şedinţă a coaliţiei, după învestirea Guvernului, în ziua în care Executivul a adoptat rectificarea bugetară. însă nu s-a dat curs acestei solicitări.


loading...
Partenerii noștri