Proiectul de buget pe 2022, discutat în şedinţa de Guvern. Ciucă: Trebuie să avem bugetul finalizat şi aprobat până la 24 decembrie

Guvernul Ciucă discută vineri în şedinţă despre proiectul de buget pe 2022, a anunţat premierul Nicolae Ciucă. De asemenea, se va discuta şi despre prima tranşă de bani din PNRR. Nicolae Ciucă a atras atenţia că Executivul este în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR.

03 dec. 2021, 09:19
Proiectul de buget pe 2022, discutat în şedinţa de Guvern. Ciucă: Trebuie să avem bugetul finalizat şi aprobat până la 24 decembrie

Bugetul de stat pe 2022 va fi finalizat şi aprobat până la 24 decembrie, a dat asigurări premierul Nicolae Ciucă în şedinţa de Guvern de vineri.

Şeful Executivului a spus că a avut deja o discuţie cu  ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, pe acest subiect.

„Unui dintre subiectele incluse pe ordinea de zi este proiectul de buget pe anul 2022. Am discutat cu domnul ministru Adrian Câciu. O să stabilim liniile de efort astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să avem bugetul aprobat”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi: România, campioană în UE la evaziune fiscală cu TVA. Pierderile sunt de 4.000 de euro pe secundă în spaţiul comunitar, prin neîncasarea taxei

Nicolae Ciucă: Suntem în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Uniunea Europeană a transferat joi prima tranşă de bani din PNRR, echivalentul a 13% din granturile alocate ţării noastre, însă a precizat că Executivul este în urmă cu elaborarea OUG-ului privind stabilirea cadrului de implementare a PNRR.

„Doresc doar să subliniez că revizuind ceea ce înseamnă partea de responsabilitate guvernamentală, avem în cadrul PNRR 15 componente, care acoperă 6 piloni prevăzuţi la nivel european. Ceea ce este foarte important de menţionat este că avem 507 de jaloane şi ţinte pe care fiecare dintre ministerele responsabile trebuie să şi le extragă şi să le urmărească în îndeplinirea lor, şi 171 de măsuri, iar din aceste măsuri, 64 sunt reforme şi 107 sunt investiţii. (…) Aş dori să avem o dezbatere să vedem cât de repede avem această ordonanţă pe masă şi să o aprobăm”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.