Prima şedinţă de guvern: se modifică programul de guvernare, apar criterii tehnice pentru investiţii

Prima şedinţă a noului Guvern are loc astăzi, iar ea va dezbate modificările care vor fi realizate în programul de guvernare. USL dispare, dar vor fi aplicate şi alte schimbări.

RomaniaTV.net
06 mart. 2014, 09:34
Prima şedinţă de guvern: se modifică programul de guvernare, apar criterii tehnice pentru investiţii

Astfel, vor fi scoase paragrafele privind reîntregirea salariilor şi a pensiilor, lucruri care au fost deja îndeplinite. Fiecare ministru poate veni cu propuneri, care vor fi analizate şi introduse în program, care va fi trimis Parlamentului săptămâna viitoare.

Potrivit lui Liviu Voinea, ministrul Bugetului, noul program de guvernare este tot cel din 2012, dar actualizat. „Noul program de guvernare va fi tot cel din 2012, dar actualizat cu datele macroeconomice la zi. Va exista o prioritizare a investiţiilor. Intervine un criteriu tehnic, obiectiv, în sensul că proiectele vor fi finanţate după criterii obiective. În acest moment, realizarea unui proiect mare în România durează, în medie, 9 ani, iar noi încercăm să reducem această perioadă. Să terminăm măcar proiectele importante”, a spus Voinea, în exclusivitate pentru România TV.