Prima şedinţă de guvern: se modifică programul de guvernare, apar criterii tehnice pentru investiţii

Publicat: Joi, 06 Martie 2014 11:34 // Actualizat: Joi, 06 Martie 2014 11:34 // Sursa: romaniatv.net

Prima şedinţă a noului Guvern are loc astăzi, iar ea va dezbate modificările care vor fi realizate în programul de guvernare. USL dispare, dar vor fi aplicate şi alte schimbări.

Astfel, vor fi scoase paragrafele privind reîntregirea salariilor şi a pensiilor, lucruri care au fost deja îndeplinite. Fiecare ministru poate veni cu propuneri, care vor fi analizate şi introduse în program, care va fi trimis Parlamentului săptămâna viitoare.

Potrivit lui Liviu Voinea, ministrul Bugetului, noul program de guvernare este tot cel din 2012, dar actualizat. „Noul program de guvernare va fi tot cel din 2012, dar actualizat cu datele macroeconomice la zi. Va exista o prioritizare a investiţiilor. Intervine un criteriu tehnic, obiectiv, în sensul că proiectele vor fi finanţate după criterii obiective. În acest moment, realizarea unui proiect mare în România durează, în medie, 9 ani, iar noi încercăm să reducem această perioadă. Să terminăm măcar proiectele importante”, a spus Voinea, în exclusivitate pentru România TV.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
criterii Guvern investiţii Liviu Voinea paragrafe pensii program de guvernare salarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 mar 07:11
Răspunde | Votează email 0 email
NAME
Abonatii la contracte de milioane de euro incheiate de CFR Calatori pentru salubrizare , bineinteles doar cu firmele de casa ale managerului “smart”?
Sa amintim doar cateva dintre ele :
11 Frangers SRL ,Euro Construct SA,Ghenuta SRL,ESC Servicii Curăţenie,etc.
Toate atribuite “in totalitate legal” prin negociere si nu prin licitatii publice.

Managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la 20.000.000 de euro.
Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă, managerul privat al CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare.
Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic, managerul de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat.”
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H