Prima şedinţă de lucru a noului primar la Sectorul 1. Ce îl nemulţumeşte pe Tudorache

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a convocat luni, 27 iunie 2016, prima ședință de lucru cu personalul din structura de conducere a administrației locale, care a avut loc la sediul instituției din Bulevardul Banu Manta nr. 9.

RomaniaTV.net
27 iun. 2016, 10:55
Prima şedinţă de lucru a noului primar la Sectorul 1. Ce îl nemulţumeşte pe Tudorache

În cadrul ședinței s-au discutat proiectele majore de investiții pe care le derulează administrația locală a Sectorului 1 și s-au trasat principalele direcții de implementare și sustenabilitate a acestora.

Totodată, au fost expuse și principalele probleme cu care se confruntă angajații primăriei, cele mai importante dintre acestea fiind aparatul administrativ subdimensionat raportat la volumul de muncă și salariile mici.

Prin Decizia nr. 98/2009 a Curții de Conturi și odată cu adoptarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 63/2010, drepturile salariale ale funcționarilor din Primăria Sectorului 1 au scăzut cu 75%. De exemplu, un consilier principal, cu 10 ani vechime în specialitatea studiilor, câștigă un salariu brut de 1294 lei, adică 956 lei net, echivalent cu cel al unui referent cu studii medii și al unui șofer.

În aceste condiții, la Primăria Sectorului 1, 30% din totalul posturilor aprobate sunt vacante, iar pentru cele 70% posturi ocupate se constată un grad mare de fluctuaţie a personalului. Cu toate că, în perioada 2010-2015, Primăria Sectorului 1 a sesizat în scris toate Guvernele care s-au succedat la conducerea țării în ceea ce privește salarizarea angajaților din primărie, Executivul a decis să mențină, și în 2016, salariile la nivelul lunii decembrie a anului 2015.