Prima staţiune montană din România care intră în scenariul ROŞU

Stațiunea Predeal este prima din România care intră în scenariul roșu de funcționare după ce numărul de cazuri COVID s-au înmulțit/ Decizia a fost luată de către autoritățile județene și vizează și localitatea Ormeniș. 

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 14:48
Prima staţiune montană din România care intră în scenariul ROŞU

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a adoptat decizia după ce a constatat depășirea incidenței cumulate de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile Predeal și Ormeniș.

Citește și: Alexandru Rafila: În cel mult o lună, cazurile COVID se pot dubla, iar mortalitatea se va tripla în România

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, în orașul Predeal incidența cumulată la 1.000 de locuitori a ajuns joi la 3,80, iar în comuna Ormeniș acest indicator este de 3,26.

În cele două localități vor fi închise restaurantele, barurile, sălile pentru jocuri de noroc și vor fi interzise activitățile culturale. Decizia va intra în vigoare vineri și va fi în vigoare timp de 14 zile.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 83 decese şi 868 de persoane internate la Terapie Intensivă, fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei de COVID-19. Franța și Germania au reintrodus carantina la nivel național, din cauza valului uriaș de infectări cu coronavirus. În România, autoritățile susțin că, cel puțin deocamdată, nu se va lua o astfel de măsură.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 83 decese şi 868 de persoane internate la Terapie Intensivă, fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei de COVID-19.