Prima ţară care închide şcolile în valul doi al pandemiei

Cehia impune un nou blocaj parțial de trei săptămâni de la miezul acestei nopți (22:00 GMT) pentru combaterea noului coronavirus, anunță BBC.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 05:43
Prima ţară care închide şcolile în valul doi al pandemiei

Măsurile includ închiderea școlilor, barurilor și cluburilor, dar și restricționarea restaurantelor la activitățile de livrări la domiciliu și oferirea mâncării la pachet.Grădinițele vor rămâne deschise și vor fi prevăzute dispoziții speciale pentru copiii lucrătorilor din sectoarele critice de activitate.

Cehia introduce restricţii dure pe fondul creşterii alarmante a numărului de infectări

Căminele universitare sunt, de asemenea, închise temporar. Ţara are cea mai mare rată de infecție din Europa, calculată în funcție de populație. Închiderea va dura până la 3 noiembrie, în conformitate cu noile reguli convenite luni de guvernul ceh. Consumul public de alcool va fi, de asemenea, interzis, în această perioadă.

În raportul său din 13 octombrie, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) arată că noile cazuri de Covid confirmate în Cehia în ultimele 14 zile au totalizat 55.538, un număr mai mare decât cel al cazurilor din Germania, țara vecină a cărei populație este de opt ori mai mare.

Citeste si Învăţământul online, înlocuit eficient. Locul în care elevii fac cursurile pe plajă, în contextul pandemiei de COVID-19