Prima ţară din Balcani care a reintrodus starea de urgenţă! Au fost impuse noi restricţii

Muntenegru a reintrodus starea de urgenţă în urma înmulţirii accentuate a cazurilor de coronavirus, după ce pe 2 iunie a proclamat sfârşitul pandemiei de coronavirus pe teritoriul său, relatează agenţia EFE.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 13:47
Prima ţară din Balcani care a reintrodus starea de urgenţă! Au fost impuse noi restricţii

Începând de miercuri, 22 iulie, Muntenegru a introdus în vigoare noi restricţii menite să limiteze răspândirea coronavirusului, printre care se numără purtarea obligatorie a măştii în spaţiile închise şi de asemenea în unele spaţii deschise în cazul adulţilor şi copiilor cu vârste de peste şapte ani, cu excepţia plajelor şi parcurilor naturale.

Citeşte şi: Donald Trump avertizează întreaga lume: Pandemia se va înrăutăţi cu siguranţă

De asemenea, vor fi limitate la maxim 40 de persoane reuniunile în spaţii deschise şi la maxim 20 în spaţii închise, cu condiţia menţinerii distanţei de cel puţin doi metri între participanţi. Rămân în continuare valabile interdicţiile deja adoptate privind funcţionarea cluburilor de noapte, organizarea nunţilor şi a altor evenimente.

Autorităţile de la Podgoriţa au proclamat pe 2 iunie sfârşitul epidemiei, după ce timp de 28 de zile consecutive nu se mai înregistrase niciun nou caz de COVID-19. Au urmat încă două săptămâni de asemenea fără niciun nou caz, care însă a apărut pe data de 14 iunie, iar de atunci numărul îmbolnăvirilor a crescut rapid.

De la 324 de cazuri de contaminare când s-a declarat sfârşitul epidemiei, numărul acestora a crescut în prezent la 1.920 şi 26 de morţi.


loading...