Prima ţară din Europa care a ridicat interdicţia de a călători în străinătate. Cetăţenii pot pleca deja în vacanţă

Cehia a ridicat o interdicţie de a călători în străinătate pentru alte motive decât munca după o ameliorare a situaţiei privind epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech. 

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 05:16
Prima ţară din Europa care a ridicat interdicţia de a călători în străinătate. Cetăţenii pot pleca deja în vacanţă

Guvernul ceh a decis joi să accelereze relaxarea în etape a restricţiilor care se va încheia pe 25 mai şi nu pe 8 iunie, aşa cum era prevăzut iniţial, a declarat joi ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Karel Havlicek, notează AFP, citată de Agerpres.

„Este posibil să se călătorească în străinătate, chiar şi pentru o vacanţă. Dar la întoarcere, cetăţenii în cauză trebuie să fie negativi la COVID- 19 în urma efectuării unui test sau să intre în carantină timp de două săptămâni”, a precizat Vojtech în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

Citeşte şi: Elveţia va relaxa treptat restricţiile anti-COVID, începând cu finalul lunii aprilie

Executivul ceh a început deja pe 20 aprilie să relaxeze măsurile restrictive luate la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei, inclusiv prin redeschiderea pieţelor externe.

Ministrul de Externe, Tomas Petricek, afirma cu câteva zile în urmă, că graniţele ar trebui să fie deschise la început pentru afaceri şi scopuri antreprenoriale, iar cetăţenii pot vizita ţările vecine la mijlocul lunii mai în funcţie de modul în care va evolua epidemia de COVID-19.

Citeşte şi: Cehia începe planul de relaxare a restricţiilor. Preşedintele vrea ca graniţele să rămână închise din cauza coronavirus

În Republica Cehă au fost confirmate de la 1 martie 7.138 de cazuri de contaminare, dintre care 2.152 de persoane considerate vindecate şi 210 decese.