Prima ţară din lume care adoptă Bitcoin. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă”

El Salvador se pregăteşte să introducă săptămâna acesta o legislaţie prin intermediul căreia ar deveni prima ţară din lume care adoptă Bitcoin-ul ca metodă de plată, alătură de dolarul american.

07 iun. 2021, 17:36
Prima ţară din lume care adoptă Bitcoin. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă”

Cel mai mare eveniment despre criptomonede din istorie, organizat în weekend la Miami, a fost marcat de faptul că s-a aflat care este prima ţară din lume care adoptă Bitcoin. Preşedintele Nayib Bukele a anunţat încheierea unui parteneriat între El Salvador şi Strike, companie dedicată producţiei de portofele digitale care va construi infrastructura financiară a ţării folosind tehnologia Bitcoin.

Săptămâna viitoare voi trimite către congres un plan prin intermediul căruia Bitcoin-ul va deveni un mijloc legal de plată”, a spus preşedintele în vârstă de 39 de ani al Salvadorului, citat de Associated Press. „Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la asigurarea incluziunii financiare a mii de oameni în afara economiei formale, iar pe termen mediu și lung sperăm că această mică decizie ne poate ajuta să împingem umanitatea măcar puţin în direcția cea bună„, a adăugat el. Ulterior, Bukele și-a îndulcit oferta, spunând că guvernul său va acorda „reședința permanentă imediată antreprenorilor cripto”.

Citeşte şi Bitcoin coboară sub pragul simbolic de 40.000 de dolari pentru prima dată în ultimele trei luni

Jack Mallers, fondatorul şi CEO-ul grupului Strike, susţine că decizia va reprezenta o lovitură auzită în toată lumea. „Factorul revelator constă în faptul că Bitcoin-ul este cel mai grozav activ de rezervă care a fost creat vreodată, dar şi o reţea monetară superioară. Depozitele în Bitcoin oferă o modalitate de a proteja economiile în curs de dezvoltare în faţa potenţialelor şocuri generate de inflaţie”, a declarat Mallers.

El Salvador este în mare parte o economie bazată de cash, de vreme ce aproape 70% din populaţie nu deţine carduri de credit sau alte conturi bancare. Banii trimişi acasă de emigranţi reprezintă 20% din produsul intern brut.

Zilele trecute, Bitcoin-ul a suferit o nouă scădere după ce Elon Musk a sugerat că nu mai susţine criptomoneda. Anterior, miliardarul a declarat că producătorul de maşini electrice Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metodă de plată din cauza temerilor provocate de cantitatea masivă de energie pe care o foloseşte moneda, ştergând într-o singură zi sute de miliarde de dolari din piaţa crypto.

Citeşte şi Economistul care a prezis criza economică din 2008, avertisment despre moneda Bitcoin: „Are valoare fundamentală 0. Ar fi chiar negativă, dacă s-ar aplica o taxă de poluare”


loading...