Iarna bate la ușă. Zăpadă de peste zece centimetri în România. Autoritățile intervin de urgență cu utilaje de deszăpezire!

În România pare că iarna și-a intrat în grații. Miercuri noapte a nins în cantități mari în zona de munte.

23 sept. 2021, 10:51
Iarna bate la ușă. Zăpadă de peste zece centimetri în România. Autoritățile intervin de urgență cu utilaje de deszăpezire!

Zăpadă de peste zece centimetri în România. În Munții Făgăraș, la Cota 2.000, stratul de zăpadă a ajuns la zece centimetri, iar pe Transfăgărășan autoritățile au intervenit cu material antiderapant.

Zăpadă de peste zece centimetri în România. Autoritățile intervin de urgență cu utilaje de deszăpezire!

În noaptea de miercuri spre joi, în Munții Făgăraș, la altitudini de peste 1.500 de metri, a nins puternic.

La Cota 2000, stratul de zăpadă a ajuns la 10 centimetri, spun salvamontiștii din Argeș.

În această dimineață, în zonă se înregistrau -4 grade Celsius, iar vântul sufla cu putere, cu circa 60 de km/h. Vizibilitatea în zonă era redusă sub 50 de metri.

Și pe Transfăgărășan se circulă în condiții de iarnă. Drumarii au fost nevoiți să intervină încă de zilele trecute cu material antiderapant și să îndepărteze zăpada de pe carosabil. Șoferii care se aventurează în zonă sunt rugați să circule cu prudență.

Citește și: Imagini halucinante pe un drum național din România. Un șofer kamikaze a fost filmat mergând cu peste 100 km la oră cu parbrizul acoperit de zăpadă. Cum a decurs toată povestea de pe șosea
”Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan!

Azi dimineață am intervenit din nou pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil atât pe partea nordică, în județul Sibiu, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, cât și pe versantul sudic, în județul Argeș, între Piscul Negru și tunel.

În acest moment ninge în continuare iar temperaturile de la altitudine au coborât sub zero grade stratul de zăpadă atingând pe alocuri și 10 cm.

Cu toate că în continuare circulația este deschisă pe Transfăgărășan pe timpul zilei, vă rugăm să circulați cu prudență pe toate drumurile montane și nu vă aventurați în zone cu zăpadă dacă nu aveți mașina pregătită pentru iarnă”, a transmis, în această dimineață, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Salvamontiștii nu recomandă parcurgerea traseelor turistice la altitudini de peste 1500 de metri fără echipament adecvat sezonului de iarnă, îmbrăcăminte de protecție vânt/rece, colțari, bețe, lanternă, telefon, etc.

Citește și: FOTO! Imagini de basm în Poiana Braşov! Zăpada are deja doi metri şi ninge în continuare! Record de strat de zăpadă pentru finalul lunii martie