Primar Băiculeşti: Tragedia s-a petrecut „din joaca şi nesăbuinţa celor mici”

Primarul din Băiculeşti susţine că accidentul în urma căruia trei copii au murit după ce au căzut în canalul de evacuare al hidrocentralei din localitate s-a petrecut "din joaca şi nesăbuinţa celor mici", unul dintre ei sărind în apă să-l scoată pe primul căzut, iar cel de-al treilea pe al doilea.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 10:11
Primar Băiculeşti: Tragedia s-a petrecut „din joaca şi nesăbuinţa celor mici”

Edilul comunei argeşene Băiculeşti, Gheorghe Bărănescu, care este şi preot în localitate, spune că unul dintre copii a căzut în canalul de evacuare, iar ulterior al doilea a sărit în apă pentru a-l salva, iar cel de-al treilea a sărit şi el în apă, încercând să-i scoată pe cei doi, înecându-se şi el.

„Este un canal de fugă făcut acum 35 de ani, el a fost gândit ca o trecere pietonală de pe un mal pe celălalt, aici a fost industrie în zonă, de industrailizare a fructelor şi legumelor şi de exploatare a lemnului şi a fost construit pentru ca angajaţii să ajungă mai uşor la fabrică şi acasă. Pe puntea asta nu se poate pătrunde cu maşina, ci doar la pas, eventual şi cu animalul la păscut. Eu cred că aceşti copii s-au jucat, a căzut unul dintre ei, cu ghiozdanul în spate, al doilea a sărit ca să-l scoată, tot cu ghiozdanul în spinare, iar al treilea a lăsat ghiozdanul pe mal ca să-i salveze, aşa cred că s a întîmplat, dar nimeni nu a văzut”, a declarat primarul din Băiculeşti.

Potrivit acestuia, este cert că cei trei copii nu erau la scăldat, pentru că pe vremea aceasta nu se poate scălda nimeni şi în niciun caz îmbrăcaţi şi cu ghiozdanele în spate.

„S-au jucat, s-a întîmplat o tragedie din joacă şi din nesăbuinţă, poate ar fi trebuit ca puntea să aibă plase de sârmă prevăzute pe lateral. Este lucrarea celor de la Apele Române, dar poate că ei au căzut de pe mal, nu de pe punte, nimeni nu ştie, repet, ce s-a întâmplat. Eu o să ajut familile celor trei copii, acum l-am trimis pe băiatul meu să cumpere coşciuge şi cele trebuincioase pentru înmormântare”, a declarat primarul comunei argeşene Băiculeşti, Gheorghe Bărănescu.

La ora actuală, poliţiştii continuă ancheta în acest caz, iar trupurile celor trei copii decedaţi urmează să fie aduse de la morga din Piteşti la domicilii, după efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor morţii. Din primele date a reieşit că cei trei copii au murit în urma asfixiei mecanice prin înec.

Cei trei copii, fraţii Leonard şi Cristian Bratu, primul în vârstă de 11 ani, iar cel de-al doilea de 12 ani, elevi în clasa a V-a şi, repsectiv, a VI-a, şi Gabriel Bărbulică, de 11 ani, elev în clasa a V-a, toţi la şcoala din satul Valea Brazilor, comuna Băiculeşti, au murit, vineri după-amiază, după ce au căzut în canalul de evacuare al hidrocentralei din localitate, medicii încercând mai bine de o oră manevre de resuscitare.