Primar din Banat cu aspirații de domnitor de secol XV! A fost pictat ”din greșeală” pe peretele bisericii. Oamenii au avut parte de un șoc atunci când au văzut cui trebuie să se închine

Un primar din Banat cu aspirații de domnitor de secol XV a șocat întreaga comunitate din localitatea Tomnatic atunci când a apărut pictat ”din greșeală” pe peretele bisericii din sat, printre sfinți și îngeri.

11 aug. 2023, 19:54
Primar din Banat cu aspirații de domnitor de secol XV! A fost pictat ”din greșeală” pe peretele bisericii. Oamenii au avut parte de un șoc atunci când au văzut cui trebuie să se închine
Primar din Banat cu aspirații de domnitor de secol XV!

Primar din Banat cu aspirații de domnitor de secol XV! A fost pictat ”din greșeală” pe peretele bisericii. Oamenii au rămas cu gura căscată atunci când au văzut chipul edilului prezent printre cele ale mai marilor bisericii, cunoscuți pentru faptele lor bine plăcute lui Dumnezeu.

Citește și Nicoale Ciucă, preşedintele Senatului, a primit Ordinul „Crucea Bucovinei” la Voroneţ. „Prin ceea ce facem pentru Biserica Română nu facem nimic altceva decât să continuăm să clădim şi să susţinem unul din stâlpii de bază ai naţiunii române”

Primar din Banat cu aspirații de domnitor de secol XV! A fost pictat ”din greșeală” pe peretele bisericii

Imaginea cu primarul din Tomnatic, la costum și cravată, pictat pe peretele bisericii alături de Înalt Preasfințitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a făcut înconjurul internetului spre stupoarea credincioșilor.

Luat la întrebări despre cum a ajuns chipul său pictat pe peretele lăcașului de cult, primarul Stoian Vasiu a susținut că s-a opus reprezentării sale, dar nu a reușit să îi convingă pe cei care au realizat lucrarea.

”Nu a fost ideea mea această chestiune, nici nu am dorit”, a declarat primarul.

Însă, tot edilul a revenit și a subliniat că așa este tradiția, iar ctitorul bisericii se pictează pe unul dintre pereții dinspre apus.

”Așa este tradiția, așa se face, ctitorul bisericii se pictează în biserică. Acestea sunt randuielile bisericii, nu este vointa mea, eu nu am vrut”, a declarat primarul Stoian Vasiu, potrivit Realitatea Plus.

Cu toate acestea, primarului din localitatea Tomnatic i-a scăpat un mic detaliu și anume faptul că ctitorul unei biserici este cel care suportă în totalitate sau contribuie la cheltuielile pentru construirea ori reconstruirea unei biserici. Potrivit oamenilor din zonă primarul nu ar fi contribuit cu niciun ban din buzunar, iar fondurile pentru refacerea lăcașului de cult provin de din bugetul comunității.

După ce imaginile cu edilul cu aspirații de sfânt au apărut în presă, la numai câteva zile pictura sa a dispărut de pe peretele bisericii, iar în locul său au fost pictați alți oameni din comună care nu dețin funcții politice.

Citește și  Ce spune biserica despre relațiile intime în timpul postului. Ce avem voie să facem și ce e strict interzis