Primar PSD, condamnat cu executare pentru UCIDERE din CULPĂ

Nicolae Vărzaru, primarul PSD al comunei Ulmi, a fost condamnat la 3 ani de  închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, în cazul fetiţei moarte în haznaua şcolii din localitate. Decizia nu este definitivă.

RomaniaTV.net
03 feb. 2016, 13:17
Primar PSD, condamnat cu executare pentru UCIDERE din CULPĂ

Pe lângă condamnarea la 3 ani de închisoare cu executare, primarul Nicolae Vărzaru este obligat ca împreună cu Primăria şi firma responsabilă cu lucrările să plătească despăgubiri în valoare de 230 000 de lei familiei fetiţei moarte.

Decizia nu este însă definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Târgovişte au dispus ca până la plata despăgubirilor să fie instituit sechestru pe toate bunurile deţinute de primar, cât şi de firma SC Diana SRL, responsabilă cu lucrările.

În 2012, trei copii au căzut în fosa septică şcolii din satul Viişoara. O fetiţă de 10 ani a murit. Ceilalţi doi copii au fost salvaţi. Una dintre fete a călcat pe o placă de beton care acopera fosa septică şi care nu era bine prinsă, şi au căzut. Grupurile sanitare fuseseră construite din 2002, iar împrejmuirea revenea autorităţilor locale, care însă nu şi-au îndeplinit sarcina.