Primăria Băile Herculane nu a achitat 4 ani ratele unui împrumut, dar anunţa periodic că făcea plăţile

Primăria Băile Herculane nu a achitat timp de patru ani costurile aferente unei emisiuni de obligaţiuni din 2006, dar a transmis semestrial Bursei rapoarte prin care anunţa că urmează să plătească, iar datoria acumulată se ridică la aproximativ 1,2 milioane de lei, informează Mediafax.

06 oct. 2013, 11:02
Primăria Băile Herculane nu a achitat 4 ani ratele unui împrumut, dar anunţa periodic că făcea plăţile

În Martie 2006, Primăria a atras suma de 3,1 milioane lei de pe piaţa de capital, printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţă în decembrie 2020 şi listate la Bursa de Valori.

În anul 2008, Primăria a început să facă plăţile în contul obligaţiunilor. Totuşi, începând cu iunie 2009, autoritatea locală nu a mai achitat dobânzile şi o parte din principal, dar transmitea semestrial la Bursă că urmează să facă plăţile.

Abia după patru ani, la finele lunii iulie din acest an, primăria a anunţat că nu poate să-şi respecte obligaţiile de plată. Primăria Băile Herculane a trimis atunci un raport Bursei în care arăta că pentru emisiunea de obligaţiuni sunt arierate de 1,2 milioane lei, din care 678.000 de lei reprezintă principal de rambursat şi 548.000 de lei dobânzi restante.

 

VEZI SI:

Românii cu restanţe la bănci, daţi pe mâna recuperatorilor

Băncile germane vor accepta pierderi pe portofoliile de obligaţiuni greceşti