Primăria Capitalei, reabilitare de doar 10 kilometri de rețea primară de termoficare. Directorul Termoenergetica a făcut anunţul: Va fi un pic mai bine ca iarna trecută!

Operatorul rețelei de termoficare din Bucureşti a modernizat de la începutul anului și până acum doar puțin peste 7 kilometri de rețea primară și aproximativ 23 de kilometri de rețea secundară.

13 aug. 2021, 16:36
Primăria Capitalei, reabilitare de doar 10 kilometri de rețea primară de termoficare. Directorul Termoenergetica a făcut anunţul: Va fi un pic mai bine ca iarna trecută!

Primăria Capitalei, reabilitare de doar 10 kilometri de rețea primară de termoficare. De altfel, Compania Municipală Energetica Servicii a mai modernizat aproximativ 3 km de magistrală. Termoenergetica vrea să mai modernizeze, până la finalul anului, 6 kilometri de rețea primară și 60 de kilometri de rețea secundară, iar Compania Municipală Energetica Servicii încă 11,5 kilometri rețea primară.

Primăria Capitalei, reabilitare de doar 10 kilometri de rețea primară de termoficare

Din păcate, iarna viitoare nu vor fi îmbunătățiri spectaculoase în ceea ce privește calitatea furnizării agentului termic. Reamintim că iarna trecută sute de blocuri au rămas frecvent zile în șir fără apă caldă și căldură.

Reabilitarea celor 210 kilometri de rețea primară cu fonduri europene – 1,6 miliarde lei – și a altor 40 de kilometri din banii Primăriei Capitalei – 150 milioane lei plus TVA -, lucrări care vor îmbunătăți considerabil calitatea serviciului, nu a început încă. Pentru cei 40 de kilometri licitațiile pentru desemnarea constructorului sunt în desfășurare, iar pentru cei 100 de kilometri ce urmează să fie reabilitați cu bani europeni,licitațiile nici nu au fost lansate.

În sistemul de termoficare s-au înregistrat, în primele șase luni ale anului 2021, 836 de avarii pe circuitul primar și alte 844 de avarii pe circuitul secundar. În ceea ce privește cantitatea de apă de adaos, adică pierderile din rețea, care a fost cumpărată în primul semestru din anul 2021, aceasta este de 9.422.357 mc.

Citeşte şi: Un deputat PSD cere Guvernului să intervină în problema de la Termocetrala Mintia: Menţinerea ei în proprietate publică nu este o ambiție, ci o necesitate
Compania Municipală Termoenergetica București a executat, până în prezent, în 2021, aproximativ 30 de kilometri (30,408 km) de rețea primară și secundară. Din totalul de 30,408 km de rețea, 7,134 km sunt de rețea primară, iar alți 23,274 kilometri sunt de rețea secundară.

Lucrările au fost executate atât prin forțe proprii, CMTEB, cât şi prin terţi, după cum urmează: 28,419 km prin forţe proprii şi 1,989 km în urma lucrărilor executate cu terți – societăți comerciale cu care compania are încheiate acorduri-cadru, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, în negocieri cu BCR, BRD, UniCredit şi Raiffeisen pentru proiectul de reabilitare al sistemului de termoficare din Bucureşti!