Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei lunar pentru cei din regiunea Bucureşti-Ilfov care fac car-sharing

Publicat: Joi, 22 Noiembrie 2018 15:51 // Actualizat: Joi, 22 Noiembrie 2018 15:52 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copii la școală, potrivit unui proiect aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București.

21 de grupuri civice și ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe proiectul pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale, scrie Hotnews.

Programul propus se numește ”Stimularea mobilității și descongestionarea traficului din Municipiul București”.
Acesta propune următoarele direcții de acțiune:

- Stimularea prin decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei/lunar în vedereaincurajarii unor asocieri voluntare prin care un grup de utilizatori din regiunea de dezvoltare București-Ilfov folosesc în comun, autoturismul proprietate personală în vederea efectuării deplasărilor regulate a persoanelor care au aceeași direcție de deplasare, cu destinația Municipiul București.
- Stimularea prin decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei/lunar în vederea încurajării unor asocieri voluntare prin care părinții elevilor unităților de învățământ primare și secundare de pe teritoriul Municipiul București, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare București-Ilfov pot folosi în comun, autoturismul proprietate personală în vederea transportului copiilor, la instituțiile de învățământ primare și secundare de pe teritoriul Municipiul București, care vor fi selectate în cadrul unui proiect pilot.
- Înființarea unui sistem municipal de car-sharing, dotat cu autoturisme ecologice - electrice sau hibrid, care să poată fi folosit de către cetățeni pentru deplasare în Municipiul București.
- Înființarea unui serviciu municipal de transport dotat cu microbuze școlare care să faciliteze transportul elevilor din ciclul primar şi secundar pe teritoriul Municipiului București.
- Înființarea unui sistem municipal de bike-sharing, dotat cu biciclete electrice, care să poată fi folosit de cetățeni pentru deplasarea în oraș.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
benzina Bucureşti car sharing Primăria Bucureşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8641
RON
23 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H