Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze încă 11 companii municipale, care să le absoarbă pe cele 20 declarate ilegale

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze 11 companii municipale care vor absorbi prin fuziune cele 20 de companii declarate ca fiind ilegale de către instanţă. Cele 11 proiecte de înfiinţare vor intra pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 30 mai, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
15 mai 2019, 11:22
Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze încă 11 companii municipale, care să le absoarbă pe cele 20 declarate ilegale

Conducerea Primăriei Capitalei, prin Sorin Chiriţă, adminstratorul public al Municipiului Bucureşti, a trimis recent, către toţi consilierii generali, un document prin care se propune înfiinţarea a 11 Companii Municipale care să le „înghită” pe cele 20 declarate ca fiind ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti.

Pentru că instanţa a motivat decizia din noiembrie 2018 prin faptul că societăţile municipale au fost înfiinţate în 2017 cu majoritate simplă, şi nu cu una de două treimi, cele 11 companii care se propun acum au nevoie de o majoritate de două treimi.

Astfel, pentru înfiinţarea celor 11 companii este nevoie de votul tuturor consilierilor PMP şi de votul a 5 consilieri PNL. Cei de la USR nu vor vota înfiinţarea noilor societăţi, a declarat, pentru Mediafax, consilierul Ana Ciceală.

În ceea ce priveşte votul celor de la PNL şi de la PMP, în prezent au loc negocieri strânse între conducerea Primăriei şi reprezentanţii celor două partide.