Primăria dă celor mai sărace familii câte 2.160 de lei pe lună

Primaria orasului Stockton, California, dă celor mai sarace familii cîte 500 de dolari lunar, echivalentul a 2.160 de lei. Cea mai mare parte din bani este cheltuită pe mancare si haine.

08 oct. 2019, 10:34
Primăria dă celor mai sărace familii câte 2.160 de lei pe lună

Michael Tubbs, primarul oraşului Stockton spune ca inspiratia i-a venit de la Martin Luther King Jr., care a propus un sistem similar in 1967, scrie ziare.com.

Citeşte şi Edilii unei comune din Prahova au găsit reţeta pentru creşterea natalităţii: ajutoare pentru naşteri şi pentru mersul la şcoală

El a implementat programul in urma cu 8 luni, iar in program au fost inclusi 125 de rezidenti cu venituri mai mici de 3.800 de dolari. Acestia au primit lunar suma de 500 de dolari, sub forma unor carduri de debit distribuite prin posta.

Potrivit datelor publicate de Primaria Stockton, oamenii au folosit banii, in cea mai mare parte, pentru a cumpara mancare si pentru a plati facturi. In medie, oamenii au folosit 40% din suma pentru a achizitiona alimente, la care se adauga inca 24% pe cheltuieli facute in supermarketuri si magazine de tipul dollar store (cu preturi foarte mici).

Alte 11 procente au fost alocate pentru plata utilitatilor, in timp ce 9% din bani au fost investiti in masina personala (carburant si reparatii).