Primăria Drobeta Turnu Severin trimite peste 100 de angajaţi în şomaj tehnic. „Nu-şi mai justifică salariul”

Marius Screciu, primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, a anunţat, vineri, la România TV că va trimite aproape 150 de angajaţi ai Primăriei în şomaj tehnic. Banii economisiţi vor fi direcţionaţi către Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a lupta împotriva noului coronavirus.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 19:01
Primăria Drobeta Turnu Severin trimite peste 100 de angajaţi în şomaj tehnic. „Nu-şi mai justifică salariul”

Edilul Marius Screciu a afirmat că a discutat cu „şefii de direcţii din cadrul Primăriei care nu-şi mai justifică salariul.

„Am decis, cu șefii direcțiilor, să trimitem în șomaj tehnic oamenii care nu mai muncesc. Sunt cei de la direcțiile de sport, de cultură, creșele, care nu mai lucrează. Trebuie să intră și noi, ca firmele private, în același decor, pentru că nu mai justificăm banii pe care îi primesc. Sunt 150 de angajați”, a spus primarul oraşului Drobeta Turnul Severin, la România TV

Primarul din Drobeta Turnu Severin susţine că măsura şomajului tehnic va intra în vigoare din 17 aprilie. Marius Screciu susţine că banii economisiţi vor fi direcţionaţi spre Comiteul pentru Situaţii de Urgenţă urgenţă „care se ocupă de problema coronavirusului”.

„De săptămâna viitoare dăm peste 30.000 de pachete dcu substanţe dezinfectante, măşti, mănuşi, la apraope toate locuinţele din Drobeta”, a afirmat edilul.

Alte 11 persoane au murit din cauza infectării cu coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 133 morţi