Primăria lui Clotilde Armand vrea să cumpere generatoare electrice pentru instituţiile din Ucraina, în timp ce jumătate din locuitorii capitalei au probleme cu căldura şi apa caldă

Într-o perioadă în care aproape jumătate dintre bucureşteni se plâng de problemele cu apa caldă şi cu căldura, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, înaintează Consiliului Local o nouă propunere fantezistă: edilul vrea ca primăria sectorului 1 să achiziţioneze şi să doneze instituţiilor ucrainene afectate de bombardamentele ruseşti generatoare de electricitate.

20 dec. 2022, 12:02
Primăria lui Clotilde Armand vrea să cumpere generatoare electrice pentru instituţiile din Ucraina, în timp ce jumătate din locuitorii capitalei au probleme cu căldura şi apa caldă

Interesant este faptul că primarul Clotilde Armand nu comunică nicio cifră concretă legată de respectiva propunere, nici câte generatoare ar vrea să achiziţioneze, nici cât ar costa o bucată sau întreaga achiziţie, nici sursa de finanţare, având în vedere că excedentul bugetar ar trebui să acopere voucherele de 1.000 de lei pentru eficientizare energetică, o altă propunere a edilului care s-a blocat, neavând susţinere în Consiliul Local.

„Rachetele și dronele rusești au distrus sau avariat majoritatea centralelor de energie ale Ucrainei. Peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate în mijlocul iernii, situația este critică la frontierele României. Suntem solidari cu poporul ucrainean, în aceste momente grele. În fața unei asemenea nedreptăți nu putem sta nepăsători”, a scris primărița USR.

Potrivit acesteia, „Primăria Sectorului 1 achiziționează generatoare electrice necesare pentru menținerea în funcțiune a instituțiilor vitale din Ucraina- spitale, adăposturi, centre de asistență, școli, sisteme de alimentare cu apă etc”.

„În acest moment, specialiștii Primăriei Sectorului 1 lucrează la un proiect care urmează să fie supus dezbaterii și votului consilierilor locali, în sistem de urgență”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă povesteşte cum a fost mama ei atacată pentru a-i face rău senatoarei: „M-am simţit vinovată, dar lupta pentru o cauză e mai importantă decât orice” VIDEO

În fapt, deşi propune multe proiecte „măreţe”, Clotilde Armand se bucură în consiliul local doar de susţinerea USR, insuficientă pentru a trece prin vot orice propunere, astfel că, aceste iniţiative sunt doar acţiuni de PR, care nu pot fi transpuse în realitate. Realitate care arată că, în timp ce concepe aceste acţiuni umanitare, Clotilde Armand are, până în luna septembrie 2022, o execuţie bugetară pe investiţii de doar 3,06%.

„Doamna Clotilde Armand a rezolvat totul în Sectorul 1 și acum se apucă de făcut ordine și la Ministerul Energiei și în coaliția de guvernare. E hilar. Despre doamna Armand și opiniile sale eu nu pot să încep cu o altă frază decât următoarea: 3,06% execuție la investiții până în septembrie 2022. Doamna Armand nu își face treaba și atunci încearcă să își convingă propriul public că este un politician foarte activ. Ceea ce așteaptă oamenii din Sectorul 1, inclusiv votanții doamnei Clotilde Armand, cred că este vorba despre proiecte în Sectorul 1, nu opinii. Sigur, poate să aibă aceste opinii, este dreptul oricărui cetățean, dar întâi este mai bine să îți îngrijești propria ogradă și apoi poți să ieși afară și să spui cum trebuie făcut și în alte domenii și în alte părți. Caută subiecte care să o ajute să fugă de eșecurile de la Sectorul 1.”, a declarat, în urmă cu două săptămâni, Florin Manole, preşedinte al PSD Sector 1.

Citeşte şi: Nicușor Dan pune tunurile pe Guvern. Primarul Capitalei cere mai mulți bani: „Există o neînțelegere!”