Primăria Oradea anunţă începerea construcţiei unui MEGA complex balnear cu 18 bazine pe malul Crişului Repede

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, anunță demararea un proiect de anvergură, un complex balnear cu 18 bazine, pe o suprafață de 3 hectare de teren de pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 18:04
Primăria Oradea anunţă începerea construcţiei unui MEGA complex balnear cu 18 bazine pe malul Crişului Repede

„GRĂDINA TERMALĂ IOŞIA

Pe 3 hectare de teren, pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia, pregătim o nouă zonă de recreere. Va fi un complex de bazine cu apă termală, 5 în exterior şi 12 în interior, o zonă de saună și tratamente, ponton în zona Crişului Repede etc.

Toate facilităţile vor fi integrate într-o zonă verde, cu plante specifice zonelor cu ape calde. În luna august, vom supune proiectul spre aprobare în Consiliul Local. Finanțarea va fi asigurată, anul viitor, din fonduri europene și din contribuția orașului. Lucrările vor începe anul viitor și vor dura doi ani. Cu acest proiect, Oradea își va confirma poziția de oraș balnear.”, scrie Ilie Bolojan, miercuri, pe Facebook.

Proiectul va si supus spre aprobare în ședința Consiliul Local din luna august, iar finanţarea va fi asigurată parţial din fonduri europene, restul fiind contribuţia primăriei. Primarul Bolojan a precizat că lucrările vor începe în anul 2021 şi vor dura doi ani.

Citeşte şi: Autostrada Comarnic-Braşov, mai aproape de finalizare. Ministerul Transporturilor a semnat un memorandum cu BERD: Este o garanţie