Primăria Piteşti, executată silit pentru suma 11 milioane de lei

Primăria Piteşti a fost executată silit pentru suma 11 milioane de lei. Executorul judecătoresc a luat deja primii bani care s-au găsit în conturile primăriei. S-a ajuns în această situație după ce autoritățile locale au pierdut definitiv procesul cu o firmă de construcţii. 

RomaniaTV.net
18 iul. 2019, 06:40
Primăria Piteşti, executată silit pentru suma 11 milioane de lei

Totul a început după ce Municipiului Pitești a pierdut definitiv procesul cu firma Orentex SRL. Cu ani în urmă, societatea respectivă s-a apucat să realizeze un bloc în Piteşti. După ce specialiştii din Primăria Piteşti au găsit nişte nereguli la executarea unor lucrări au dispus  întreruperea lucrărilor. După remedierea problemei, firma a cerut o nouă autorizaţie, doar că primăria a refuzat, iar construcția a fost blocată. Astfel, s-a ajuns în instanță, potrivit realitateadearges.net.

În decembrie 2017, Tribunalul Argeș a obligat municipalitatea să plătească despăgubiri de 11 milioane lei. Primăria Piteşti a contestat decizia. În urmă cu o luna, pe 21 iunie, instanța a respins solicitarea Primăriei. Cum sumele datorate de primărie nu au fost plătite, societatea Orentex SRL, prin executor judecătoresc, a trecut la poprirea conturilor Primăriei Pitești. Între timp, la începutul lunii iulie, s-a deschis la Tribunalul Argeș și un dosar care are ca obiect „validarea popririi”.