Primăria Sectorului 1 va plăti datoriile Romprest. Prefectul Capitalei a reuşit să o convingă pe Clotilde Armand!

Primăria Sectorului 1 urmează să plătească datoriile Romprest către staţiile de sortare, pentru ca serviciul de salubritate să poată fi prestat în continuare.

10 iun. 2021, 16:43
Primăria Sectorului 1 va plăti datoriile Romprest. Prefectul Capitalei a reuşit să o convingă pe Clotilde Armand!

Primăria Sectorului 1 va plăti datoriile Romprest. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a reuşit să o convingă pe Clotilde Aramand să plătească restanţele către firme.

Primăria Sectorului 1 va plăti datoriile Romprest. Scandalul pe cale de a se stinge?

„Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul. Prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest şi va asigura serviciul. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Al doilea sortator, Iridex ne-a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, lucru care ar fi putut crea un blocaj, dar Primăria îşi asumă şi relaţia cu Iridex Am cerut Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu să monitorizeze zilnic situaţia şi să anunţe de îndată în cazul în care apar ameninţări pentru populaţie, pentru a putea lua măsuri imediat”, a afirmat Alin Stoica.

Întrebat despre decizia de joi a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti prin care este executată silit Primăria Sectorului 1, prefectul Capitalei a răspuns: „Ştiu că există litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească. Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească”.

„Discuţiile pe care le-am avut sunt legate strict despre servicii şi deblocarea situaţiei prestatorului cu sortatorii. Pentru a achita datoriile către sortatori, datoriile pe care prestatorul le-ar avea către sortatori. Aceste sume sunt refacturate către Primărie, dar pentru că a intervenit un blocaj financiar, primăria şi-a asumat să plătească către sortator această factură”, a adăugat Stoica.

Printr-o decizie de joi a judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Primăria Sectorului 1 este obligată la o executare silită. Părţile implicate sunt compania Romprest, în calitate de creditor, şi Primăria de sector, în calitate de debitor.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, potrivit cererii de admitere privind executarea silită afişată pe portalul instanţelor.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei refuză să instituie stare de alertă în Sectorul 1. Cum a reacţionat Clotilde Armand


loading...
Partenerii noștri