Clotilde Armand, lovitură devastatoare în scandalul gunoaielor. Primăria Sectorului 1, executată silit să plătească datoriile către Romprest. Decizia definitivă a instanţei

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 pun capăt scandalului gunoaielor din Sectorul 1. Clotilde Armand este obligată să achite facturile restante către compania Romprest.

10 iun. 2021, 16:30
Clotilde Armand, lovitură devastatoare în scandalul gunoaielor. Primăria Sectorului 1, executată silit să plătească datoriile către Romprest. Decizia definitivă a instanţei

Primarul Clotilde Armand a primit verdictul din partea Judecătoriei Sectorului 1. Magistraţii au decis că Primăria Sectorului 1 este executată silit şi nevoită să plătească restanţele către firma Romprest.

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, este decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Hotărârea instanţei este una definitivă, după ce magistraţii au admis solicitarea firmei de salubrizare Romprest.

Reacţia Prefectului Capitalei după ce Clotilde Armand a fost înfrântă în războiul cu Romprest. „Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct”

Alin Stoica, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că, în urma discuţiilor purtate cu primarul Sectorului 1 şi cu reprezentanţii Romprest, Primăria condusă de Clotilde Armand urmează să plătească datoriile către staţiile de sortare, pentru ca serviciul de salubritate să poată fi prestat în continuare.

„Primăria Sectorului 1 îşi asumă plata sortatorilor în mod direct, în aşa fel încât să degreveze prestatorul. Prestatorul sunt sigur că va aprecia acest gest şi va asigura serviciul. Înţeleg că prestatorul este pe străzi şi îşi îndeplineşte obligaţiile. Al doilea sortator, Iridex ne-a anunţat că ar urma să suspende relaţia cu Romprest, lucru care ar fi putut crea un blocaj, dar Primăria îşi asumă şi relaţia cu Iridex Am cerut Agenţiei de Mediu şi Gărzii de Mediu să monitorizeze zilnic situaţia şi să anunţe de îndată în cazul în care apar ameninţări pentru populaţie, pentru a putea lua măsuri imediat”, a afirmat Alin Stoica, conform Agerpres.

Întrebat cum comentează decizia Judecătoriei Sectorului 1 prin care Primăria Sectorului 1 a fost executată silit, prefectul Capitalei a afirmat că ştie de existenţa unor „litigii între Romprest şi Sectorul 1, iar litigiile trebuie să urmeze calea firească”.

„Dacă Primăria are de plătit astfel de datorii, trebuie să le plătească. Discuţiile pe care le-am avut sunt legate strict despre servicii şi deblocarea situaţiei prestatorului cu sortatorii. Pentru a achita datoriile către sortatori, datoriile pe care prestatorul le-ar avea către sortatori. Aceste sume sunt refacturate către Primărie, dar pentru că a intervenit un blocaj financiar, primăria şi-a asumat să plătească către sortator această factură”, a adăugat Stoica.

Avocatul companiei Romprest, despre recuperarea datoriile. „N-ar trebui să fie o problemă decât dacă doamna va fi în continuare de rea credinţă”

Într-o intervenţie telefonică în direct la România TV, Iancu Toader, avocatul Romprest, a explicat cum îşi va recupera compania de salubritate datoriile de la Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand.

„Va trebui să continuăm această procedură de executare silită ca să ne satisfacem creanţele. E mai anevoios. E vorba de o autoritate publică. Sunt prevederi speciale, dar teoretic n-ar trebui să fie o problemă decât dacă doamna (Clotilde Armand) va fi în continuare de rea credinţă şi nu ar da curs ca şi înainte acestor hotărâri judecătoreşti”, a declarat avocatul Iancu Toader.

„Dacă se face orice plată din aceste creaţe, când s-au făcut plăţi, întotdeauna Romprest şi-a executat obligaţiile”, a adăugat apărătorul.

De asemenea, Iancu Toader a afirmat că Primăria Sectorului 1 poate să conteste executarea silită, însă până în acel moment „este obligată să-şi respecte să achite această sumă până când va hotărî definitiv o instanţă de judecată”.

Prefectul Capitalei a anunţat, joi, că nu va institui stare de alertă în Sectorul 1. Alin Stoica a dezvăluit cum a reacţionat Clotilde Armand la aflarea veştii.

Citeşte şi: Florin Cîţu o învaţă pe Clotilde cum să rezolve criza gunoaielor din Sectorul 1! „E important ca toţi să respecte contractele, şi prestatorul şi primăria”

Alin Stoica a declarat că se caută o soluţie pentru rezolvarea scandalului cu gunoaiele din sectorul 1. Întrebat care a fost reacţie primarului, prefectul a spus că aceasta „nu a avut ce să spună”.

„În această dimineaţă, am primi documentaţia şi nota de constatare (de la Garda de Mediu – n.r.). Din notele de constatare primite de la aceste autorităţi nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiţie prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. Ameninţarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgenţă, excepţionale pentru înlăturarea situaţiei. Voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria sectorului 1 şi cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea Sectorului 1. Există disfuncţionalităţi în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea şi de aceea eu voi continua să caut soluţii împreună cu Primăria Sectorului 1 şi cu prestatorul în aşa fel încât disconfortul pentru cetăţeni să fie cât mai mic. Sper ca în scurt timp, o oră, două, să vin către populaţie în general şi către locuitorii sectorului 1 care aşteaptă o rezolvare, să vin cu o altă soluţie. Prima soluţie nu a funcţionat în care şi prestatorul ar fi fost de acord. Încercăm să găsim o soluţie care să nu implice acordul prestatorului de serviciu”, a declarat prefectul.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, despre poluarea din Sectorul 1: Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită. Astăzi vom finaliza toate controalele la speţa în cauză

Comisarul-şef la Garda de Mediu Bucureşti Viorel Tufeanu a afirmat că, probele prelevate în Sectorul 1 nu indică faptul că sunt depăşite valorile limită de poluare. El a adăugat că vor fi finalizate controalele în cursul zilei de joi cu privire la situaţia din sector şi ulterior vor fi aplicate toate prevederile legale. Întrebat despre soluţia pentru a rezolva chestiunea gunoaielor în Sectorul 1 despre care vorbea prefectul Capitalei Alin Stoica, Tufeanu a precizat că nu poate emite opinii în acest sens, însă în calitate de cetăţean îşi doreşte o rezolvare a problemei.

„Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită. Cu siguranţă instituţiile cu atribuţii în domeniu vor emite acte din care să rezulte răspunsuri la întrebările dumneavoastră şi ale cetăţenilor”, a afirmat Viorel Tufeanu, joi la sediul Prefecturii Capitalei.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei refuză să instituie stare de alertă în Sectorul 1. Cum a reacţionat Clotilde Armand