Primăria sectorului 2 va reabilita circa 50 de străzi în 2014

Primăria sectorului 2 vrea să reabiliteze şi să modernizeze în 2014 aproape 50 de străzi din zonele Plumbuita şi Petricani.

06 ian. 2014, 14:57
Primăria sectorului 2 va reabilita circa 50 de străzi în 2014

Printre proiectele din anul 2014 ale Primăriei sectorului 2 se numără implementarea sistemului de monitorizare video în cartierul Steaua Roşie-Petricani şi crearea unui parc de distracţii în zona Tei-Plumbuita, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Totodată, anul acesta se va urmări finalizarea în cele mai bune condiţii a lucrărilor de modernizare a Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu” şi a Liceului Teoretic „C. A. Rosetti”.

În ceea ce priveşte proiectele de infrastructură, în 2014 se va urmări amenajarea şi înfiinţarea de noi parcări de reşedinţă pentru locuitorii sectorului 2 şi continuarea programului de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier.

În domeniul educaţional se va acorda o atenţie deosebită extinderii unităţilor de învăţământ unde se impune mărirea spaţiului educaţional datorită numărului mare de elevi, şi anume la Şcoala gimnazială nr. 56, Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” şi Şcoala gimnazială nr. 10 „Maria Rosetti”, continuarea modernizării şi reabilitării unităţilor de învăţământ pentru creşterea condiţiilor de educaţie a elevilor, finalizarea lucrărilor de construire a bazinului de înot de la Şcoala gimnazială nr. 25, acoperirea şi modernizarea bazinului de înot de la Liceul Teoretic „C. A. Rosetti”, finalizarea lucrărilor de construire la sălile de sport de la Colegiul Naţional „Victor Babeş” şi Liceul Teoretic „C. A. Rosetti”, continuarea proiectului de construire a sălilor de sport la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, precum şi o sală de sport comună la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” împreună cu Şcoala gimnazială nr. 52.

În ianuarie, primăria va demara lucrările de montare a camerelor de supraveghere video pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în perimetrul Arenei Naţionale.

Un alt obiectiv vizează colaborarea Primăriei sectorului 2 cu Primăria Capitalei pentru finalizarea în bune condiţii a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a şoselelor Pantelimon şi Iancului, începerea lucrărilor de construire a Sălii Polivalente şi modernizarea patinoarului „Mihai Flamaropol”.