Primăria Sectorului 3 inaugurează noul pasaj rutier suprateran din zona Autostrăzii Soarelui. Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent la eveniment

Primăria Sectorului 3 va inaugura vineri noul pasaj rutier suprateran din zona Autostrăzii Soarelui. Podul aflat pe Bulevardul Theodor Pallady are o lungime de 344 de metri și a costat 36 de milioane de lei, jumătate din valoarea estimată inițial.

22 iun. 2023, 17:22
Primăria Sectorului 3 inaugurează noul pasaj rutier suprateran din zona Autostrăzii Soarelui. Premierul Marcel Ciolacu va fi prezent la eveniment
Primăria Sectorului 3 inaugurează noul pasaj rutier suprateran din zona Autostrăzii Soarelui.

Primăria Sectorului 3 inaugurează noul pasaj rutier suprateran din zona Autostrăzii Soarelui. Lucrările la noul pasaj au început în primăvara anului 2022 și au fost realizate de către firma primăriei Sectorului 3, același constructor care a executat și podurile de la Teclu/Ikea.

Citește și VIDEO| Robert Negoiță, o nouă ironie la adresa lui Nicușor Dan. ”Ia uite ce copaci frumoși, ăștia sunt ilegali”

Primăria Sectorului 3 inaugurează noul pasaj rutier suprateran din zona Autostrăzii Soarelui

Inaugurarea de vineri a noului pasaj va fi făcută de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță în prezența premierului Marcel Ciolacu. Ulterior, cei doi vor participa la o conferință de presă, unde vor răspunde la întrebările jurnaliștilor.

”Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță va susține, mâine, 23 iunie, începând cu ora 10.00, o conferință de presă prilejuită de deschiderea noul pasaj rutier suprateran din zona Autostrăzii Soarelui (A2).

La conferința de presă ne va onora cu prezența, ca invitat special,  Prim – Ministrul României, Marcel Ciolacu.

Evenimentul de deschidere se va desfășura în zona mediană a pasajului nou construit, iar accesul presei în această zona se va face strict pietonal. Mașinile reprezentaților mass-media, inclusiv cele cu echipamentele de transmisie în direct vor putea fi parcare sub pasaj.

Pasajul, ce va fi deschis circulației publice după finalizarea conferinței, a fost început de Primăria Sectorului 3 anul trecut. Construcția are ca scop fluidizarea traficului în zona de intrare/ieșire din Sectorul 3 către Autostrada Soarelui (A2). De asemenea, degrevarea traficului într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Sectorului 3 ( mai ales pe timpul verii din cauza traficului spre și dinspre Litoral)  va conduce la un consum redus de combustibil și va diminua poluarea cauzată de mașini în zona menționată.  Împreună cu pasajul deja deschis circulației în luna aprilie aflat  pe Bulevardul Th. Pallady, bucureștenii vor avea o cale nouă de acces către Marea Neagră prin care vor economisi timp și combustibil”, au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 3, printr-un comunicat de presă .

Noul pasaj are o lungime de 344,5 metri și o lățime a carosabilului de 13 metri și a fost realizat de o societate a Primăriei Sectorui 3 (Algorithm Residential S3 SRL). Costul final al construcției a fost de 36.644.337,92 de lei, TVA inclus și reprezintă jumătate din suma estimată inițial în contract.

Citește și FOTO: Robert Negoiță îl ironizează în continuare pe Nicușor Dan. Postarea virală a primarului de la Sectorul 3