Primăria sectorului 6 anunţă redeschiderea parcului Eugen Lovinescu, modernizat şi cu noi dotări

Parcul Eugen Lovinescu din sectorul 6 este redeschis, după ample lucrări de modernizare, pentru că ajunsese într-un stadiu avansat de degradare şi nu mai corespundea normelor de siguranţă, fiind impropriu utilizării.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 12:36

Noul parc Eugen Lovinescu (amenajat pe o suprafaţă de 5.683 mp) beneficiază de dotări multiple care să încurajeze petrecerea unui timp de calitate în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți: balansoare, tobogane, leagăne noi și alte ansambluri de joacă tip centru spațial sau căruță.

Pentru siguranţă, pe toată suprafaţă locului de joacă s-a montat pardoseală elastică antitraumă, care permite celor mici accesarea parcului în orice anotimp.

În același timp, adulții pot face mișcare la noile echipamente fitness montate şi pe terenul multisport. Iubitorii şahului au la dispoziţie foișorul pavilion, iar cei care preferă plimbările vor putea petrece timp în natură, pe aleile refăcute în interiorul parcului.

Parcul Eugen Lovinescu beneficiază de spații verzi refăcute integral cu gazon și sistem automat de irigații, inclusiv o cișmea publică, mobilier urban nou (peste 70 de bănci de odihnă) și coșuri de gunoi pentru păstrarea curățeniei.

Peste 90% din locurile de joacă pentru copii (95 locuri de joacă în total) au fost modernizate și, în prezent, toate sunt dotate cu aparate de joacă potrivite tuturor categoriilor de vârstă.
Din cele 95 locuri joaca modernizate, 11 sunt in executie, unele fiind aproape finalizate.

Locurile de joacă pentru copii sunt amenajate cu suprafață antitraumă, ce asigură o bună permeabilitate a apei, astfel că cei mici se pot juca afară indiferent de anotimp. În premieră, locurile de joacă sunt dotate cu leagăne incluzive, destinate copiilor cu dizabilități, așa cum sunt cele din Parcul Sfântul Andrei şi din Parcul Timişoara.

In ultimii ani, în sectorul 6 au fost amenajate 27 de noi locuri de relaxare și grădini de cartier pe o suprafață totală de 47.762 mp, iar alte 34 sunt în lucru în prezent. Au fost construite 35 de minibaze sportive, pentru mișcare în aer liber și practicarea sporturilor.

Citeşte şi: Firea îl dă în judecată pe Nicuşor Dan: „Va plăti pentru elucubraţiile inventate, pe care şi le-a asumat fără o minimă verificare”