Primăria şi prefectura Parisului pornesc lupta împotriva ciorilor

Ca urmare a unor atacuri ale ciorilor asupra parizienilor, Primăria şi Prefectura capitalei franceze au decis să le declare 'specie dăunătoare', urmând să treacă la distrugerea cuiburilor şi la îndepărtarea acestor înaripate negre, relatează vineri metronews.fr, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
01 aug. 2014, 17:06
Primăria şi prefectura Parisului pornesc lupta împotriva ciorilor

În ultimele luni s-au înmulţit atacurile ciorilor asupra celor care se plimbă prin parcurile din Paris. O femeie care se plimba la umbră, în arondismentul 14, a fost atacată şi rănită de păsările agresive. Spitalizată timp de o zi, ea s-a ales cu un traumatism cranian, mai multe răni şi hematoame. ‘În interesul sănătăţii şi siguranţei publice’, primăria şi prefectura din Paris au decis să introducă ciorile în categoria ‘speciilor dăunătoare’.

Vor începe campanii de distrugere a cuiburilor, de alungare a păsărilor şi de descurajare a hrănirii lor, pentru a lupta împotriva proliferării acestor păsări, atrase îndeosebi de resturile de mâncare lăsate în parcuri.

Nu se pune însă probleme eradicării speciei. ‘Ciorile joacă un rol important în reglarea ecosistemului’, ele alungă şi vânează alte specii dăunătoare, cum ar fi porumbeii guleraţi, aminteşte Carine Petit, primar al arondismentului 14.