Primăria Voluntari a găsit alte soluţii pentru a scăpa de maidanezi. Vezi ce decizie s-a luat

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2013 21:02 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2013 21:02 // Sursa: RTV.net

Primăria Voluntari a început, luni, identificarea şi ridicarea a aproximativ 2.000 de câini de pe domeniul public al oraşului. Animalele vor fi duse într-un adăpost, pentru efectuarea analizelor medicale. Ulterior vor fi crotaliaţi şi sterilizaţi, urmând ca doar câinii bătrâni sau bolnavi să fie eutanasiaţi.

Foto: Mediafax

Începând de luni a fost demarată "o amplă acţiune de identificare şi ridicare a tuturor câinilor care se găsesc pe domeniul public al oraşului". Reprezentanţii administraţiei publice a oraşului Voluntari au declarat marţi că în acest oraş sunt, potrivit ultimelor verificări, aproximativ 2.000 de câini, dintre care aproximativ 200 sunt sterilizaţi.

Acţiunea de identificare şi prindere a câinilor fără deţinător va fi executată de SC Ecovol SA, aflată în subordinea Consiliului Local, care dispune de un serviciu specializat de dezinfecţie, dezinsecţie şi ecarisaj. Structura de ecarisaj este nou înfiinţată.

"Prin intermediul acestei structuri, se va face colectarea câinilor fără stăpân de pe teritoriul oraşului Voluntari, în colaborare cu alte societăţi cu acest obiectiv de activitate, respectiv Pet Solution and Consulting Team SRL", au arătat sursele citate.

Deşi marţi soarta maidanezilor a fost decisă de Parlament, cu o majoritate covârşitoare, decidându-se ca maidanezul prins în plasa hingherului şi neadoptat în 14 zile lucrătoare să fie ucis, în Voluntari se pare că lucrurile vor sta altfel. Aici s-au găsit soluţii care să nu ducă la un masacru. Câinii vor fi colectaţi şi duşi într-un adăpost unde li se vor efectua analizele medicale, vor fi crotaliaţi şi sterilizaţi, iar cei care sunt bătrâni sau bolnavi vor fi eutanasiaţi, conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Voluntari au precizat că instituţia are un proiect de construire a unui adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta fiind "în proces de amenajare".

"Va fi un adăpost cu toate facilităţile - medici veterinari în structură şi suficiente spaţii pentru a adăposti câinii de pe teritoriul oraşului", au mai precizat sursele citate.

Citeşte şi: Legea EUTANASIERII, votată în Parlament. Sute de iubitori de câini protestează în Capitală VIDEO

De asemenea, reprezentanţii administraţiei publice a oraşului au rugat cetăţenii care deţin câini să îi păstreze în limita proprietăţilor private, precizând că nu vor răspunde de animalele cu stăpân care vor fi ridicate de pe domeniul public.

Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în Capitală. Oprescu propune ca, după 7 zile în adăpost, câinii care nu sunt adoptaţi să fie eutanasiaţi

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
câini comunitari câini maidanezi eutanasiere caini Primaria Voluntari
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 sep 16:09
Votează email 0 email
...câinilor va rezolva problema maidanezilorFoto: România TV “Eu nu sunt foarte convins că această măsură va eradica fenomenul, dar responsabilitatea cade pe umerii autorităţilor, a primarilor, a statului în general, la nivel central şi...
14 sep 11:28
Votează email 0 email
...3,2 %. Sondajul a fost realizat în perioada 9-12 septembrie pe un eşantion de 1017 persoane. Citeşte şi: Primăria Voluntari a găsit alte soluţii pentru a scăpa de maidanezi. Vezi ce decizie s-a luat SONDAJ: Românii susţin...
11 sep 09:24
Răspunde | Votează email 0 email
FATIMA
Eu trec zilnic prin Voluntari cand merg la serviciu. Astazi,miercuri, 11.09.2013, am numarat 15 maidanezi numai pe soseaua principala, iar pe str. Emil Racovita inca 6, deci cum este asta "o amplă acţiune de identificare şi ridicare a tuturor câinilor care se găsesc pe domeniul public al oraşului" domnule primar Pandele?
11 sep 00:29
...câini de pe domeniul public al oraşului. Animalele vor fi duse într-un adăpost, pentru efectuarea analizelor medicale. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
10 sep 22:43
Votează email 0 email
...care sunt bătrâni sau bolnavi vor fi eutanasiaţi, conform prevederilor legale în vigoare. Totodată, reprezentanţii Primăriei Voluntari au precizat că instituţia are un proiect de construire a unui adăpost pentru câinii fără stăpân, acesta fiind “în proces de...
1
EUR
4.7607
RON
22 Apr
noapte 7 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H