Primarul Braşovului, George Scripcaru, cercetat sub control judiciar

George Scripcaru, primarul Braşovului, a fost lăsat în libertate, fiind cercetat sub control judiciar pentru abuz în serviciu şi luare de mită într-un dosar privind încheierea unor contracte de energie termică între municipalitate şi mai multe firme, potrivit hotărârii Curţii de Apel Braşov. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de către procurorii DNA.

RomaniaTV.net
30 iun. 2015, 18:37
Primarul Braşovului, George Scripcaru, cercetat sub control judiciar

Instanța a luat aceeași decizie și în cazul celor doi oameni de afaceri, Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, și Simina Costan, care controlează SC BEPCO SRL Ghimbav, acuzați de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în forma continuată.

Primarul municipiului Brașov George Scripcaru a fost reținut luni seara, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit — 4 infracțiuni.

Citeşte şi Declaraţie martor în dosarul lui Scripcaru: Primarul spunea că CET-ul trebuie să dispară

George Scripcaru, Mihai David şi Simina Costan au fost reţinuţi, luni, de către procurorii DNA Braşov, după audieri. Edilul Braşovului a fost acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi facilitat unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea, o parte din banii obţinuţi în mod injust fiind utilizaţi, din dispoziţia sa, în campania pentru alegerile locale din 2012.

Mihai David şi Mariana Simina Costan, administratori ai unei societăţi comerciale, au fost acuzaţi de două infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, iar Silviu Călin Pop, de asemenea administrator de firmă, de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi dare de mită.

Potrivit ordonanţelor de reţinere întocmite de procurori, în perioada 2010-2012, primarul Braşovului, George Scripcaru, în baza unei înţelegeri cu Simina Costan, Mihai David şi o altă persoană, a acţionat pentru obţinerea de foloase necuvenite (sume de bani şi bunuri) prin preluarea activelor, licenţelor şi activităţii CET SA de către o societate comercială administrată de aceştia din urmă, înfiinţată în acest scop şi care nu dispunea de experienţă în domeniu.

Vezi şi Alte trei persoane reţinute în dosarului primarului George Scripcaru