Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, surprins în maşina celor care i-au dat mită

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost surprins într-o maşină plătită în leasing de către firma care a câştigat contracte de sute de milioane de euro cu Primăria, potrivit unei informaţii difuzate în exclusivitate de România TV. Apostu a primit mită din partea acestei companii, prin intermediul soţiei sale.

RomaniaTV.net
31 mart. 2012, 17:50
Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, surprins în maşina celor care i-au dat mită

Pe 28 sept 2011, Apostu făcea o vizită la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. La ieşire, primarul de Cluj a fost aşteptat de un autoturism de lux, cu şofer. Autoturismul nu apare în declaraţia de avere a lui Apostu şi nici nu este folosit şi deţinut de Primăria Clujului.  Maşina este plătită în leasing de către Kiat Group Construct. De la această firmă, spun procurorii DNA, Apostu a primit şpagă prin intermediul soţiei sale.

Avocatul lui Sorin Apostu, Gheroghe Mateuţ, spune că nu au fost formulate asemenea acuzaţii, Apostu fiind acuzat de alte lucruri. „Nu sunt elemente incriminatorii”, a mai spus Gheorghe Mateuţ.

Potrivit DNA,  Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.