Primarul comunei Mogoşoaia îi sugerează lui Cioloş să se informeze despre proiectul „Sectorul 0” de la Cătălin Drulă, care are un teren în localitate

Paul Precup, primarul comunei Mogoşoaia, îl invită pe preşedintele USR, Dacian Cioloş, pentru a-i explica proiectul "Sectorul Zero".

01 feb. 2022, 15:39
Primarul comunei Mogoşoaia îi sugerează lui Cioloş să se informeze despre proiectul „Sectorul 0” de la Cătălin Drulă, care are un teren în localitate

Precizările vin după ce Dacian Cioloş a anunţat, luni, că USR va depune o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la modul în care au fost făcute exproprieri la Mogoşoaia.

„Am ieşit din perioada de convalescenţă şi îl invit pe domnul Ciolos la sediul primăriei să îi explic proiectul ‘Sectorul Zero’ şi, dacă doreşte, îl pot pune în legătură şi cu cei peste 50% dintre proprietarii care au cedat deja 39% din terenul pe care îl deţin. Sigur că domnul Cioloş se poate informa în continuare de la domnul Cătălin Drulă care are un interes direct, prin faptul că deţine teren în Mogoşoaia, dar se va afla în continuare în eroare. Nu văd niciun motiv pentru care domnia sa ar putea să refuze invitaţia mea deschisă, în condiţiile în care a venit şi la o şedinţă a Consiliului Local pe alte teme şi în lipsa mea”, a scris Precup, luni, pe pagina sa de Facebook.

El a menţionat că proiectul „Sectorul Zero” reprezintă un „model de dezvoltare urbană”, care este folosit „în întreaga lume civilizată”.

Despre intenţia reprezentanţilor USR Mogoşoaia de a strânge semnături pentru demiterea sa, primarul a precizat că e dreptul oricărui partid să iniţieze astfel de demersuri, dar a opinat că USR încearcă „să profite de incidentul reprobabil” din comisia Consiliului local „pentru a compromite cel mai important proiect de dezvoltare” a comunei.

Citeşte şi: Florin Cîţu nu susţine propunerea PSD privind plafonarea preţurilor la alimente: Atunci când plafonezi preţurile există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi

„Reamintesc ca şedinţa comisiei în care a avut loc agresiunea regretabilă împotriva consilierei USR nu a avut legătură cu acest proiect. La cererea mea, consilierul PNL care a ameninţat-o pe doamna Popovici şi-a prezentat deja public demisia din partid şi din funcţia de consilier local”, a completat Paul Precup.

Contactat marţi de Hotnews, Cătălin Drulă a oferit şi el o poziţie legată de acest scandal, explicând că terenul său din Mogoşoaia nu este vizat de expropriere.

„Terenul din Mogoșoaia îl am din 2014, este singura mea proprietate imobiliară. E trecută în toate declarațiile mele de avere de când am început să le depun încă din ianuarie 2016 când eram consilier în guvernul lui Dacian Ciolos. E un teren intravilan, e un teren în zona „veche” din Mogoșoaia. Terenul e aproape de șosea, în zona cu case, zona dezvoltată. Terenul respectiv nu are nici o legătură cu câmpul extravilan unde se fac exproprierile acum.”, a spus Drulă, pentru sursa citată.

Citeşte şi: Cîţu şi Ghinea s-au săturat de tema renegocierii PNRR: „Este o manipulare de la un cap la altul”/”Cine doreşte renegocierea, să meargă la Bruxelles şi să vină cu decizia”