Primarul comunei prahovene Băneşti rămâne închis

Primarul comunei prahovene Băneşti, arestat preventiv sub acuzaţiile de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi conflict de interese, rămâne în arest, Curtea de Apel Ploieşti prelungindu-i cu 20 de zile mandatul de arestare.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 06:37
Primarul comunei prahovene Băneşti rămâne închis

Curtea de Apel Ploieşti a prelungit, luni, cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele lui Ion Costache Petre, primarul comunei prahovene Băneşti, care la sfârşitul lunii martie a fost arestat preventiv sub acuzaţiile de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese.

Ion Costache Petre a fost arestat preventiv la data de 23 martie, după ce procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, însoţiţi de trupe speciale, au descins la mai multe adrese din comuna Băneşti, percheziţionând, printre altele, sediul primăriei şi locuinţa primarului.

Anchetatorii îl acuză pe primar că a înlesnit sustragerea de către mai multe persoane a unei conducte de alimentare cu apă care aparţinea SC OMV Petrom SA şi că a atribuit contracte de prestări servicii pe bani publici unei firme ce aparţine ginerelui său.

De asemenea, procurorii susţin că Ion Costache Petre nu a luat măsuri pentru inventarierea, executarea de statistici, inspecţia şi controlul efectuării unor servicii publice de interes local, astfel încât Compania Publică Băneşti SA, firmă care aparţine Consiliului Local Băneşti şi care are ca obiect de activitate furnizarea de apă şi servicii de salubritate, a înregistrat în anul 2011 pierderi de 600.000 de lei, în condiţiile în care anterior raportase un profit de 500.000 de lei.

Ion Costache Petre a fost ales primar al comunei Băneşti în 2004 şi a fost reales în 2008. Petre a schimbat mai multe partide politice, fiind membru PNL, PNG-CD şi PNDC (Partidul Naţional Democrat Creştin, sub sigla căruia a candidat în aul 2008).

Cu mai puţin de o lună înainte ca Ion Costache Petre să fie arestat, prim-vicepreşedintele PDL Prahova, Florin Anghel, a anunţat că acesta va candida pentru al treilea mandat din partea PDL la alegerile locale de anul acesta.

Surse din PDL Prahova susţin că sondajele făcute de partid înainte de arestarea primarului arătau că 70 la sută dintre alegătorii din Băneşti l-ar fi votat pe primar pentru încă un mandat.

Până în prezent, niciunul dintre liderii PDL Prahova nu a comentat situaţia primarului, iar organizaţia judeţeană democrat-liberală nu a anunţat un alt candidat pentru primăria Băneşti.