Primarul comunei Sascut, doi afacerişti şi trei angajaţi de la E.ON Moldova, reţinuţi pentru corupţie

Primarul comunei Sascut, Cristinel Bostan, a primit, luni seara, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore din partea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, fiind cercetat pentru acte de corupţie, împreună cu alte 13 persoane, oameni de afaceri şi salariaţi ai S.C E.ON Moldova, aduşi la audieri în cursul aceleiaşi zile, după efectuarea a 14 percheziţii domiciliare în municipiile Bacău şi Iaşi, au declarat surse din rândul anchetatorilor, citate de Agerpres.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 20:00
Primarul comunei Sascut, doi afacerişti şi trei angajaţi de la E.ON Moldova, reţinuţi pentru corupţie

Potrivit acestora, mai primiseră până luni seara, la ora 22,00, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore în acelaşi caz Ciprian Anisei, Claudiu Popovici şi Marius Bogdan Chitescu, persoane având funcţii de conducere şi control în cadrul societăţii comerciale E.ON Moldova S.A, proprietarii firmelor Elitemob şi Anca Rom din Bacău, Denis Chiriac, respectiv Ştefan Andrieş, suspectaţi că au contribuit la furt de energie electrică.

Cele şase persoane reţinute vor fi prezentate instanţei, marţi, cu propunerea de arestare preventivă pentru următoarele 29 de zile, au declarat, pentru AGERPRES, surse din rândul anchetatorilor. Luni seara, la orele 22,00, audierile celorlalte persoane aduse la sediul Parchetului continuau.

‘Există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în perioada noiembrie 2013 – aprilie 2014, suspecţii se fac vinovaţi de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de serviciu, urmărind obţinerea de beneficii materiale sau favorizarea unor persoane’, susţin sursele citate.

Acestea au precizat că vor fi oferite public detalii suplimentare cu privire la actele procedurale efectuate în acest caz ‘atunci când împrejurările anchetei vor permite’.

Referindu-se la acest caz, Departamentul de comunicare al E.ON România precizează că fiind vorba despre o anchetă în derulare, conducerea firmei se abţine de la alte comentarii, până la o decizie definitivă a justiţiei’, dar că ‘a pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile solicitate necesare pentru derularea investigaţiei’.

E.ON România mai menţionează că ‘aplică o politica de toleranţă zero în ceea ce priveşte furturile de energie electrică’ şi că ‘este atât în interesul consumatorilor, cât şi al companiei, ca orice consum fraudulos să fie descoperit, dovedit şi pedepsit, conform legilor în vigoare’.