Primarul din Brăila a reacţionat după ce Orban a dat drept exemplu aglomeraţia de pe faleză: „Bine că a redus programul la păcănele”

Marian Dragomir, primarul oraşului Brăila, a reacţionat în urma declaraţiilor premierului României în care a dat drept exemplu faleza Dunării ca unul dintre locurile extrem de aglomerate din ţară.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 07:41
Primarul din Brăila a reacţionat după ce Orban a dat drept exemplu aglomeraţia de pe faleză: „Bine că a redus programul la păcănele”

Edilul l-a criticat pe premier pentru declaraţia făcută şi i-a recomandat să se ocupe de litoral, unde riscul răspândirii virusului este mult mai mare decât pe faleză. Marian Dragomir a criticat şi decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de a ţine deschise sălile cu jocuri de noroc.

Citeşte şi: Orban, despre purtatul măştii în spaţii publice: „Analizăm dacă aplicăm în toată ţara sau doar la mare şi în Bucureşti”

„Cea mai mare aglomeraţie din Brăila este la mare, acolo sunt probleme adevărate. Se încing hore pe litoral şi noi ne uităm la faleza Dunării. Prostii. Nu cred că este atât de periculos atunci când te plimbi de mână cu soţia, cu prietena, cu copilul pe faleză. Bine că a redus şi programul la păcănele în loc să le oprească. Acolo este pericol, nu pe faleza Dunării”, a declarat pentru Mediafax primarul oraşului Brăila, Marian Dragomir.

Citeşte şi: Primul judeţ în care masca devine obligatorie inclusiv pe stradă. Decizia se aplică şi copiilor de peste 5 ani

Ludovic Orban a vorbit despre necesitatea purtării măştii în zonele aglomerate şi a dat drept exemplu falezele din Galaţi şi Brăila, unde se adună frecvent extrem de multe persoane.

„Am primit sesizări de la Prefectura Galați că pe faleză e furnicar, e aproape imposibil să te protejezi din cauza numărului foarte mare de persoane care sunt pe faleză” , a susţinut Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că autorităţile iau în calcul ca de la 1 august limitarea programului teraselor şi cluburilor în anumite zone din ţară, precum şi introducerea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în spaţiile deschide în care se formează aglomeraţie.